Kastamonu Üniversitesi Meslek Yüksekokuluöğretim görevlisi Fuat Kartal, mevcut LPG tanklarına göre araçlarda yüzde 50 daha az yer kaplayan çok hücreli, dayanıklı, çevreye salınımı az olan LPG tankı geliştirerek patentini aldı.

Fuat Kartal, Rektör Prof. Dr. Seyit Aydın'ın da katıldığı basın toplantısında patentini aldığı LPG tankı hakkında bilgi verdi. Kendisinin de LPG'liaraç kullandığını belirten Kartal, internetortamında LPG tankıyla ilgili yüzlerce sorunu derleyerekçalışmaya başladığını söyledi. 1 yılsürençalışmayla yüzde 50 daha az yer kaplayan LPG tankını ürettiğini belirten Kartal, şöylekonuştu:

"Prototipler üreterek, uygulanabilir olup olmayacağınınaraştırmasını yaptım.Tasarımlarıbitirip standartların uygunluğunakararverdikten sonra patent müracaatının yapılmasına kararverdim. TÜBİTAK'ın patent teşviksistemindenyararlanarak, vekil firma aracılığıyla ulusal patentbaşvurumu yaptım. Bazı benzinliaraç sahipleri yer sıkıntısı nedeniyle LPG kullanamıyor. Benim tasarımım piyasada yer aldığında LPG tercihi artacaktır.Hatchbackaraçlarda bilerahatlıkla kullanılabilir."

Rektör Prof. Dr. Seyit Aydın ise bilimsel çalışmaları üniversiteolarak desteklediklerini belirterek, "Bugün Kastamonu Üniversitesi'nin ilk patentini aldığını sizlere müjdeliyoruz.Üniversitemizin aldığı ilk patent olması açısından bizim için ayrı öneme haizdir. Çok hücreli LPG tankının araçlarda yüzde 50 daha az yer kaplıyor ve daha dayanıklı olması çok önemli" dedi.Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Seyit Aydın, Fuat Kartal'a gümüş tabak hediye etti.