Operasyon kapsamında gözaltına alınan ve LPG tankı içerisine zula yaptıkları kaçak ürünleri piyasaya süren 43 şüpheliden 6’sı tutuklanarak cezaevine konuldu.
Edinilen bilgiye göre; Aydın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde, Nazilli Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği görevlilerince kolay para kazanma düşüncesi içerisinde olan suç odaklarının, gümrük serbest bölgeleriyle Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki sınıra yakın illerden yurda kaçak yollarla getirilen gümrük kaçağı malları kargolar aracılığı veya şahısların kendilerine ait araçları ile getirerek Aydın ve ilçelerine ve daha çok semt pazarlarında gizli bir şekilde vatandaşlara satarak piyasaya sürdükleri bilgisine ulaşıldı.
28 Ekim 2011 tarihinde başlatılan geniş çaplı çalışmalarda bugüne kadar; 23 olayda 43 şüpheli şahıs yakalanarak, toplam 139 bin 521 paket gümrük kaçağı sigara, cinsel gücü uyarıcı niteliği olan 2.083 adet gümrük kaçağı hap, 113 kilo kıyılmış tütün ve 40 şişe içki ele geçirildi. Şebekenin gümrük kaçağı sigaranın Doğu illerinden Batı illerine sevkiyatında kullandığı üzerinde LPG tankı olan zulalı kamyona el konuldu.
Konu ile ilgili olarak çalışmaya son vermek üzere 14 Mart 2012 tarihinde Nazilli ile Manisa ve Şanlıurfa illerinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda S.D. (44), M.D.(22), T.A.(47), N.A.(51), A.B.(38), L.D.(32), A.D.(35), C.T.(39) ve H.A.(47) isimli şüpheliler yakalandı. Şüphelilerin ikamet ve işyerlerinde yapılan aramada bin 201 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. S.D., M.D., T.A., N.A., A.B., L.D., A.D., C.T. ve H.A. isimli şüpheliler hakkında Gümrük Kaçağı Sigara suçundan yasal işlem yapılarak Nazilli Adliyesine sevk edildi. Şüphelilerden 6’ı tutuklanarak cezaevine teslim edildi. M.A. isimli firari şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.