Aydın-Denizli Karayolu'nda bugün akşam saatlerinde meydana gelen trafik kazasında Aydın istikametinden denizli istikametine LPG taşıyan bir tanker direksiyon hakimiyetini kaybedince önce karşı şeride geçti ardından yol ortasına devrildi. Kazada tanker sürücüsü yaralanırken, tonlarca LPG taşıyan tanker devrilerek delindi. Köşk Kaymakamı İsmail Soykan olay yerinde tüm güvenlik önlemlerinin alındığını ve kurtarma ve tankerdeki gazı başka bir tankere tahliye işleminin devam ettiğini belirtti.
Olay akşamüzeri saat 18.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre İzmir istikametinden Denizli istikametine doğru LPG taşımakta olan Saffet Karagöz yönetimindeki 35 ANA 52 plakalı tanker, Köşk Yavuzköy yakınlarına geldiğinde direksiyon hakimiyetini kaybederek orta refüje aşıp karşı şeride geçti. Daha sonra devrilen tanker bir müddet sürüklendikten sonra durabildi. Bu sıra her iki yönde de araç bulunmaması ve tankerin patlamamsı adeta teselli kaynağı oldu.
Kazada yaralanan tanker sürücüsü Saffet Karagöz, ambulansla Aydın Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazadan hemen sonra olası bir patlamaya karşı Aydın-Denizli karayolu iki yönlü olarak trafiğe kapatıldı.
"ETRAFA GAZ KOKUSU SARDI"
Olaydan hemen sonra delinen tankerden sızan gaz çevreye yayıldı. Olası bir parlama ve patlamaya karşı Sultanhisar, Köşk çevre belediyelerin itfaiye ekipleri güvenlik tedbiri için olay yerine sevk edildi. Bu arada Köşk ve Sultanhisar istikametinden de olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.
Bu arda her iki yönlü olarak kaza yerinde biriken yüzlerce araç geri döndürülerek, Nazilli istikametinden gelenler Yenipazar Kavşağı'ndan Yenipazar, Dalama ve Köşk istikametinden tekrar ana yola girdi. Köşk istikametinden gelen araçlar da aynı yolu kullanarak Denizli istikametine gitti. Yollarda uzun kuyruklar oluştu.
Aydın'ın büyük bir felaketin eşiğinden döndüğünü belirten Köşk Kaymakamı İsmail Soykan, çalışmaların devam ettiğini söyledi. Soykan, "Kazanın hemen ardından olay yerine giderek gerekli güvenlik önlemlerini aldık. Şu anda tankerdeki gazın tahliye ve kurtarma işlemleri devam ediyor" dedi.