Şike skandalında geçen "Baba İlhan" ifadesi için İlhan Cavcav"ın görüşünü aldık:

“32 senedir başkanlık yapıyorum. Hayatım boyunca ne loto ne toto oynadım. İhtiyacım da yok. Teklifler gelmedi mi? Bir sürü teklif geldi ama itibar etmedim. Ben 75 yaşıma kadar şerefimi, namusumu korudum”

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, Bochum Savcılığı"nın bahis ve şike soruşturmasında kulübünün, dolaylı olarak da kendi adının geçmesinden büyük rahatsızlık duyduğunu söyledi. Cavcav, “32 senedir başkanlık yapıyorum. Namus ve şerefimle söylüyorum, hayatım boyunca ne loto ne toto oynadım. İhtiyacım da yok. Ne maç aldım ne de sattım. Teklifler gelmedi mi? Bir sürü teklifle geldiler ama ben hiçbirine itibar etmedim” dedi.

Cavcav, “Ben 75 yaşındayım. Bu yaşıma kadar şerefimi, namusumu korumuşum. Bir futbolcu alırken bile öncelikle o futbolcunun karakterini ön planda tutarım. Kimsenin parası kimseyi ilgilendirmez ama insanın itibarı, şerefi söz konusu olursa iş değişir” diye konuştu. Cavcav, “Sizin adınız kullanılıyor olabilir mi?” şeklindeki sorumuz üzerine de “Biz üst düzey, kültürlü bir camianın takımıyız. Ama 32 yıl beraber çalıştığım arkadaşlarım sonra aleyhime döndüler. İnsanların dediklerini yapmayınca bir anda değişebiliyorlar” yanıtını verdi.

Recep yorumu:

Ateş olmayan yerden... İlhan Cavcav, soruşturmada Gençlerbirliği"nin eski kalecisi, şu anda Konyaspor forması giyen, aynı zamanda da akrabası olan kaleci Recep Öztürk"ün adının geçmesi hakkında da ilginç ifadeler kullandı. Cavcav bu konuda şunları söyledi: Recep öz kardeşimin yeğeni. Kalıbımı basarım, dürüst ve namuslu bir çocuktur. Ama ben de kabul ediyorum ki dünya değişti. Ateş olmayan yerden de duman çıkmaz. Tüm gerçekleri herkesin öğrenebilmesi için artık tüm bunların açığa kavuşturulması gerekiyor./HT