Geçtiğimiz yıl lösemiyle tanışan ve şuan yüksek risk grubundaki hastalığında, zorlu yollar kat eden Yağız Yıldız'ın (4), 1 aydır iyileşme evresinde olduğu öğrenildi. Tedavi boyunca polisliğe merakı ile tanınan Yağız için, Arka Sokaklar dizisinin kahramanları Adana'ya gelmiş, birçok kurum ve kuruluş, onun için neredeyse seferber olmuştu.

Toplum Destekli Polis, Yağız için her gün 3 öğün yemek yedirmeye geliyor, oyunlar oynuyordu. Gün geçtikçe ailesinin, doktorlarının ve toplumun yoğun ilgisi ve Yağız'ın gücüyle, lösemi hastalığı iyileşme evresine girdi ancak, Yıldız'ı tam anlamıyla hayata tekrar bağlayacak bir ilik bulunamadı.

"HASTALIĞIN TEKRARLAMA RİSKİ İYİLEŞSE BİLE ÇOK YÜKSEK"

İmkanları yeniden seferber eden Adana Valiliği, Yağız Yıldız için bir fon oluşturarak, Ziraat Bankası'ndan, Yağız adına hesap açtı. Böylece toplanan paralarla, 2 bine yakın donörün kan uyumu testinin yapılabileceğini belirten baba Sait Yıldız, "Yağız'a ilik bulunup bir şekilde mutlu olmak istiyoruz. Onun dışında iyileşme evresi diye sevinemiyoruz. Yağız, yüksek risk grubunda olduğu için hastalığın tekrarlama riski, iyileşse bile çok yüksek. Ne yapıp edip, Yağız'a ilik bulmamız lazım" şeklinde konuştu.

Acıbadem Adana Hastanesi'nin de desteklediği kampanyaya, sivil toplum kuruluşlarından da destek isteyen baba Sait Yıldız, "Şu Ramazan'ın yüzü suyu hürmetine artık, insanların Acıbadem'le görüşmeleri ve Yağız'ın, açılan hesabına bir şekilde HLA testinin yapılabilmesi için bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Yağız'ın sonuçları sadece Yağız için değil, tüm hastalar için bakılacak. O sonuçları herkesle paylaşacağız. Bu şekilde inşallah gittiğimiz yere kadar gideceğiz. Sadece Yağız'ın değil, birçok minik çocuğun, lösemiyle mücadelesinde sonsuz katkıları olan Prof. Dr. Bülent Antmen ve Direktör Yardımcısı Dr. Mustafa Köroğlu'na ayrıca teşekkür ediyorum."

Yağız Yıldız için Adana Valiliği'nin, Ziraat Bankası Kanalköprü Şubesi'nden açtırttığı hesap şöyle: Şube kodu: 1119, Hesap No: 67713485 - 5002, IBAN: TR59 0001 0011 1967 7134 8550 02