2010 yılında Oyuncak Hikayesi 3 (Toy Story 3)'ün ilk haftasında 110.3 milyon dolar ile rekor kırmasının ardından, geçtiğimiz hafta vizyona giren Loraks (Dr. Seuss' The Lorax) isimli animasyon bu rakama yaklaşan en iyi animasyon oldu. Çılgın Hırsız (Despicable Me)'ın yaratıcılarının elinden çıkan yapım ilk hafta sonunda 70,7 milyon kazanarak 2012'in ilk gişe rekorunu kırarken tüm beklentileri de alt üst etti.
Listenin ikinci sırasında yer alan Project X ise iyi bir başlangıç yaparak 20,7 milyon dolar kazandı. Masum bir ev partisi olarak başlayan fakat daha sonra içinden çıkılmaz olaylara evrilen konusuyla film, özellikle 25 yaş altı gençler tarafından ilgi görüyor.
Geçtiğimiz haftanın şampiyonu Act of Valor %44'lük bir düşüşle haftayı üçüncü sırada kapattı. Bir CIA ajanını kurtarmak için bir araya gelen donanma gücünü merkezine alan film hafta sonu 13.7, toplamda ise 45,2 milyon dolar kazanmayı başardı.
ABD Box Office listesinin diğer filmleri ve rakamları şöyle: Düşmanı Korurken (Safe House) (7.2 milyon), Tyler Perry's Good Deeds (7 milyon) Gizemli Adaya Yolculuk (Journey 2: The Mysterious Island) (6.9 milyon), The Vow (6.1 milyon), İyi Olan Kazansın (This Means War) (5.6 milyon), Hayalet Sürücü 2: İntikam Ateşi (Ghost Rider: Spirit of Vengeance) (4,7 milyon) ve son sırada Artist (The Artist) (3.9 milyon).