Londra"nın iki katlı otobüsleriyle aynı görünümde olan, ancak kırmızı yerine siyah rengi ve koyu bordo perdeleriyle binenleri “korku yolcuğuna” çıkaran “hayalet otobüs”, pazartesi günleri dışında her akşam Trafalgar meydanından kalkıyor.
Otobüs, korkutucu kostümler giyen şoförü ve görevlisiyle birlikte yaklaşık 1 buçuk saat boyunca turuna katılanları, Londra"daki ünlü cinayet ve idamlar ile efsanevi olaylara konu olmuş mekanları, mezarları ve “perili evleri” gezdiriyor.
“Hayalet otobüsün” durakları arasında, gazetecilerin sokağı olarak da bilinen Fleet Street"teki “katil berber Sweney Todd"un” dükkanı da bulunuyor. Yönetmen Tim Burton"ın filmine de konu olan ve gerçekliği bugüne tartışılan bu efsanevi hikaye, 18. yüzyılda Fleet Street"te berberlik yapan bir İngilizin işlediği cinayetleri konu alır.
Eski evler ve sokaklar, yağmurlu havanın puslu ve karanlık görüntüsüyle birleşince Londra, tarih boyunca, çeşitli korku hikayelerine ve efsanelere konu olmuş. Sweney Todd"un efsanevi hikayesinin yanı sıra çift karakterli bir doktorun işlediği cinayetlerin anlatıldığı, 19. yüzyılın sonunda bir İskoç yazar tarafından kaleme alınan “Dr. Jekyll and Mr. Hyde” romanı da Londra"da geçer. Bu roman da, “Sweney Todd” gibi birçok defa tiyatro oyunlarına ve sinema filmlerine ilham kaynağı olmuş.
“Hayalet otobüs” Londra"da geçen bu efsanevi olayların mekanlarının yanı sıra tura katılan turistlere Westminster"daki mezarlığı ve özellikle 16. ile 17. yüzyılda idamlara sahne olan Whitehall"u da gezdiriyor./milliyet