Radikal Gazetesinde yer alan habere göre İngiltere'nin Northampton bölgesinde yaşayan Gemma Riley hastalıkla doğdu ve yaşı ilerledikçe omurgası şekil değiştirerek "S' şeklini aldı. Yürümekte bile zorluk çeken Gemma, 5 saat süren operasyon sonunda kamburluktan kurtuldu ve normal hayatını sürdürmeye başladı.

Doktorlar, başarıyla tamamlanan operasyonda, Gemma"nın belkemiğini 65 derece doğrultularak metal bir çubukla destekledi. Kamburluğu nedeniyle yıllarca utanç duyan ve sırt ağrısını nedeniyle geceleri uyumakta güçlük çeken Gemma, operasyonun hemen ardından bir model firmasında teklif aldı.
Telegraph gazetesine konuşan Gemma, “Hep manken olmak istemiştim. Bir gün bu hayalimin gerçekleşeceğini hiç tahmin etmezdim” dedi.
Büyük risk taşıyan ve başarısız olunması halinde genç kızı felç olma tehlikesi ile başbaşa bırakacak olan operasyon Oxford"ta John Radcliffe Hospital'da gerçekleştirildi.

Ameliyatı gerçekleştiren doktorlar, bu tür vakalarda erken teşhisin önemine değinerek, başarılı geçen ameliyatın ardından hastanın normal hayatına çok kısa sürede dönebildiğini ifade etti. Ameliyattan 2 ay sonra model olarak podyumlara çıkmaya başlayan Gemma, kendisini parlak bir geleceğin beklediğine inanıyor.