Aydın"da park halinde bırakıldığı karayolu üzerinde kaçak yapan LNG yüklü tanker polis ve itfaiyeyi alarma geçirdi.
Edinilen bilgiye göre; özel bir firmaya ait ASTİM Organize Sanayi Bölgesi"ndeki dolum tesisinde aracına yaklaşık 20 ton LNG (Sıvılaştırılmış Doğalgaz) yükleten 41 F 4979 plakalı tankerin sürücü, 10-15 dakikalık bir yolculuktan sonra yemek molası vermek için aracını Aydın-İzmir E-87 karayolunun Aydın Gıda Çarşısı karşındaki kısmına park etti. Sürücünün aracın başından ayrılmasından kısa bir süre sonra tankerin tahliye borusu ve nakil vanalarının olduğu bölümlerden gaz kaçağı olduğunun fark edilmesi üzerine durum polis ve itfaiyeye haber verildi.
Kısa sürede olay mahalline gelen Aydın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü"ne bağlı ekipleri herhangi bir patlama olması ihtimaline karşı müdahale hazırlıklarına başladı. Bölgeye gelen Aydın Belediyesi İtfaiye Müdürü Serdar Adanır"da tankerde inceleme yaparak, müdahale hazırlıklarını bizzat takip etti. Söz konusu tankerin yerleşim alanları, gıda çarşısı, restoran ve her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği alışveriş merkezine yakın bir noktada bulunması nedeniyle polis ekipleri de çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Aydın-İzmir karayolunu tek yönlü olarak trafiğe kapatan trafik ekipleri, yaklaşık 1 saat trafiğe kapanan yolda ulaşımın aksamaması için araçları Ilıcabaşı Mahallesi yönüne sevk etti.
Durumun haber verilmesi üzerine olay mahalline gelen dolum tesisi yetkilileri de tankerde inceleme yaptı. Yetkilinin LNG"nin LPG gibi tehlikeli bir gaz olmadığını ve söz konusu kaçağın aracın hareketsiz kalması ve basınç nedeniyle oluştuğunu açıklaması sonucu çevre sakinleri rahat bir nefes aldı. Dakikalar sonra kendisine cep telefonu ile ulaşılan sürücü de olayı haber alır almaz, koşarak aracının başına geldi. Tankeri kontrol eden sürücü tarafından ileri geri manevra yapılması ile tankerdeki gaz kaçağı tamamen durdu. Aynı kaçağın yol güzergahı üzerinde de tekrarlanması ihtimaline karşı, tanker kontrol edilmesi için polis eskortu eşliğinde dolum tesisine götürüldü. Polis ve itfaiyeyi harekete geçiren, çevrede paniğe neden olan tankerin olay mahallinden uzaklaştırılmasından sonra E-87 karayolu yeniden ulaşıma açıldı.