Tabutlu eylem yapan kadınlar, Liverpool taraftarının ünlü marşı “Asla yanlız yürümeyeceksin”i söyleyip Tünel’den Taksim’e yürüdü. Yürüyüşe oyuncu Beren Saat ve Nur Sürer de katıldı.
 
Son günlerde artan kadın cinayetleri, Beyoğlu’nda düzenlenen bir eylemle protesto edildi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından düzenlenen birçok parti ve sivil toplum örgütünün de destek verdiği eylemde kadınlar, dün İstiklal Caddesi’nde bir araya geldi. Oyuncular Beren Saat ve Nur Surer de eyleme destek verdi. 
 
Yürüyüşte, şiddeti simgeleyen makyajları ile katılan kadınlar, gelinlik ve tabut taşırken, Ceylan Soysal, Ayşe Paşalı ve Münevver Karabulut gibi öldürülen birçok kadının da fotoğrafları en ön sıralardaydı. Kadınlar, “Yasta değil isyandayız”, “Tek kırmızı sürdüğümüz olsun” dövizleri taşıdı. 
 
Bazı kadınların şiddeti simgeleyen yüzlerindeki makyajlar, taşıdıkları gelinlik ve tabutlar renkli görüntülere sahne oldu. Yürüyüş sırasında ise kadınlar, “Kadın katillerinden hesap soracağız”, “Erkek vuruyor, devlet koruyor” sloganları attı. Tünel’de toplanan kadınlar Taksim Meydanı’na doğru Liverpool taraftarlarının efsanevi marşı “Asla yanlız yürümeyeceksin”i söyleyerek yürüdü.
 
vatan