Milletvekili olmak isteyen il başkanlarına 'istifa tavsiyesi'nde bulunulmadan önce adayların ön seçim ile belirleneceği vaadinde bulunan Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in ısrarı üzerine bundan vazgeçti. Kılıçdaroğlu, bazı illerde ön seçim ile bazı illerde de merkez yoklaması ile milletvekili listelerinin belirleneceğini ifade ederken, ibre eğilim yoklamasına döndü. Genel Merkez tarafından yapılacak eğilim yoklaması ile listeler hazırlanacak. Boş bulunan il başkanlıklarına atadığı isimlerle dikkat çeken Tekin'in milletvekili listelerinin hazırlanmasında önemli bir rol üstleneceği ifade ediliyor.

VERDİĞİ SÖZÜ UNUTTU

Kılıçdaroğlu, CHP'nin 8-10 Ekim tarihlerinde Büyük Abant Otel'de milletvekilleri ve Merkez Yürütme Kurulu üyelerinin katılımı ile gerçekleşen toplantıda milletvekili adaylarını belirlerken ön seçim yöntemini kullanacağını söylemişti.

Ancak milletvekili seçiminde bu yöntem kullanılmayacak. Bunun nedenleri arasında Önder Sav'a yakın kişilerin seçilmesi endişesinin olduğu iddia ediliyor.

yanişafak