Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 12 Haziran"da AKP"yi genel seçime taşıyacak milletvekili listesine girmeyenlere, "küsmeyin" mesajı verdi. Erdoğan, "Biz bir aileyiz biz çıkar birliği yapanların partisi değil, millete hizmet sevdasıyla bir araya gelmiş gönül kader birliği yapmış partiyiz. Aday adaylarından listeye giremeyen arkadaşlarımızın gücenmeden kırılmadan gönül koymadan yola devam etmelerini rica ediyorum" dedi.

Başbakan Erdoğan, TBMM"de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada; sözlerine önceki gün silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan sanatçı İbrahim Tatlıses"e "geçmiş olsun" dilekleriyle başladı.

Erdoğan, "Bir sanatçıya hem de milletin gönlünde haklı bir yer edinmiş sanatçıya bu saldırıya dostluğa kardeşliğe sanata yapılmış bir saldırıdır. Olayın aydınlatılması için güvenlik güçlerimiz yoğun bir çalışma içindedir inanıyorum ki; çok kısa bir süre içinde failleri ortaya çıkacaktır Tatlıses"e Allahtan ağır şifalar diliyorum" dedi.

-YEŞİLÇAM FİLMLERİNDE OLDUĞU GİBİ-

Erdoğan konuşmasında, "14 Mart Tıp Bayramına" değinerek, AKP"nin 8 yıllık iktidarlarında sağlıkta alınan önemli adımlara işaret etti. Erdoğan, "aile hekimliğinden" bahsederken eski Yeşilçam filmlerini anlatarak kıyaslama yaptı. Erdoğan, "Eski Yeşilçam filmlerinde çantasıyla milyarderlerin evlerine giden doktor sahnesi hafızalarımızda tatlı bir iz bırakmıştır. Bugün artık her ailenin bir hekimi var. Sağlıkta memnuniyet oranı 8 yılda yüzde 39"dan yüzde 73"e çıktı. Sağlık hizmetlerinin memnuniyet oranının yüzde yüze çıkarmak için çalışmaları devam edeceğiz" diye konuştu.

-JAPONYA DEPREMİ-

Erdoğan, Japonya"da yaşanan deprem ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Deprem acısını bilen millet olarak Japonların hüznünü paylaştıklarını vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Başsağlığı ve geçmiş olsun mesajını iletiyoruz. Öncü bir Kızılay ekibimiz şu anda Japonya"da. İhtiyaç duyulması halinde arama kurtarma tıbbi destek ve diğer alanlarda ekiplerimiz hazır. 17 Ağustos depreminde bizi yalnız bırakmayan Japonya"ya biz de yardım ve destek elini uzatıyoruz" dedi.

-İSTİKLAL MARŞI"NIN YILDÖNÜMÜ-

Erdoğan grup konuşmasının büyük bir bölümünü; "İstiklal Marşı"nın 90. Yıldönümüne" ayırdı. Mehmet Akif Ersoy"u uzun uzun anlatan Erdoğan, sık sık Akif"ten değişik dizeler de okudu. Erdoğan, "İstiklal Marşı gelecek ideallerimizin adeta amentüsüdür. Üstat Necip Fazıl"ın dediği gibi Akif mürekkep yerine adeta damarlarından kaleme kan çekerek gönül diliyle şiirlerini yazdı. Çöküşü gördüğü gibi kuruluşu da yaşadı. "Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar." Batıyı bundan daha güzel niteleyen dizeler olamaz" diye konuştu.

-LİBYA-

Erdoğan konuşmasının bir bölümünde, Ortadoğu"da yaşanan olaylara dikkat çekti. Libya"da yaşananları, "Kerbela" örneğiyle değerlendiren Erdoğan şöyle dedi;

"Biz Kerbela faciasının acısını bin 372 yıldır yüreğimizde yaşıyoruz. Biz yeni Kerbelalar istemiyoruz. Biz kardeşlerimizin dayanışma yerine birbiriyle çatışmasını kamplaşmasını artık gururumuza yediremiyoruz. Libya"da yere düşen her can bizim canımızdan can kopmasıdır. Tarih önünde hesabını veremezler. Bingazi"de Trablusda her zerrede yaşanan acıyı yüreklerimizde hissediyoruz, bizim tarafımız bellidir biz haktan hukuktan, adaletten, barıştan, özgürlükten, demokrasiden kardeşlikten yanayız. Biz petrol kuyularından yana değiliz. Bunun bilinmesi lazım. Bizim adımıza uydurulan yanlış haberler karşısında biz kardeşler arasındaki vuruşmada hiçbir zaman silah tüccarlarının yanında yer almadık almayız. Utanmadan sıkılmadan ülkemizle alakalı bu tür haberler uyduranlara Libya halkının asla kulak asmaması gerektiğin ifade etmek isterim. Hiçbir zaman Türkiye kardeşler arasındaki sıkıntıda silah tüccarlarının yanında yer alamaz."

Erdoğan, bu süreçte; Mısır, Tunus, Filistin ve Lübnan için söylediklerini Libya içinde söyleyeceklerinin altını çizdi.

-LİSTEYE GİRMEYENLER KÜSMESİN-

Erdoğan, konuşmasının sonunda 12 Haziran"da yapılacak genel seçimlere vurgu yaptı. Partisinde, aday adayı başvuru süresinin dün bittiğini hatırlatan Erdoğan, şimdiden listeye giremeyecek milletvekillerine "küsmeyin" mesajı verdi. Erdoğan şöyle dedi:

"YSK"nın belirlediği takvim çerçevesinde bizim takvimimiz de işliyor. 5 bin 599 aday adayı başvuruda bulundu. Bilimsel yöntemleri kullanarak şehirlerimizin beklentileri en üst seviyede gözeterek hakkaniyet ölçülerinden çıkmadan aday listelerimizi belirleyeceğiz. Biz bir aileyiz biz çıkar birliği yapanların partisi değil, millete hizmet sevdasıyla bir araya gelmiş gönül kader birliği yapmış partiyiz. Aday adaylarından listeye giremeyen arkadaşlarımızın gücenmeden kırılmadan gönül koymadan yola devam etmelerini rica ediyorum. AK Parti farkını bir kez daha göstermek zorundayız. Koltuklara rütbelere değil hizmete talip olduğumuzu açık samimi göstermek zorundayız."

Milliyet