Kılıçdaroğlu eski Dışişleri Müsteşarı Uğur Ziyal, eski Diyarbakır Baro Başkanı Sezgin Tanrıkulu ve işkadını Sena Kaleli'yi parti yönetimine taşıyacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yarından sonra Ankara Arena"da tek maddelik gündemle toplanacak olağanüstü kurultayda kendisinin hazırlayacağı "blok" listeyle yeni Parti Meclisi"ni (PM) oluşturmayı planlıyor. Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal"ın "çarşaf liste" talebi destek bulmazken eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav dün Kılıçdaroğlu"na açık destek verdi.

Kılıçdaroğlu"nun PM listesine Sena Kaleli gibi işdünyasından isimlerin yanı sıra eski Dışişleri Bakanlı Müsteşarı Uğur Ziyal ve eski Diyarbakır Barosu Başkanı Sezgin Tanrıkulu"nun girmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Dışişlerinin en kritik görevlerde bulunan büyükelçilerinden biri olan Ziyal, Abdullah Öcalan"ın Şam"dan çıkarılması sürecinin mimarlarındandı. Ziyal Suriye ile Adana"da yürütülen görüşmelerde Türkiye"yi temsil ediyordu. Ziyal, 2003 yılında Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı iken ABD ile yürütülen zorlu Irak müzakerelerinde kritik rol oynamıştı. Ziyal, 2004 yılında AB"nin Türkiye ile üyelik müzakerelerini başlatması sürecinde ve Kıbrıs"taki Annan planı çalışmalarında da belirleyici rol oynadı.

Sezgin Tanrıkulu ise insan hakları mücadelesi ve Kürt sorunu konusundaki çıkışlarıyla biliniyor. İnsan Hakları Vakfı Temsilcisi olarak 1999"da Türkiye"ye gelen ABD Başkanı Bill Clinton"la görüşen 6 kişiden biri olan Tanrıkulu Kürt sorunu konusunda devlet politikalarını eleştirirken, şiddete karşı da açık tavır alıyor.