CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın, Ankara'da 3 milyon 200 bin seçmen olduğunu belirterek, CHP Ankara İl Yönetiminin, "seçmenlerin kendilerini listede olup olmadıklarını kontrol edebilmeleri için" yeni bir internet hizmeti oluşturduğunu bildirdi.

Karayalçın, çalışma ofisinde düzenlediği basın toplantısı ile CHP'nin yerel seçimler öncesi seçmenler için sunduğu hizmeti açıkladı. Ankara'da 3 milyon 200 bin seçmen olduğunu belirten Karayalçın, seçmen listelerinin 30 Ocak'ta askılardan indirileceğini hatırlattı. Seçmenlerin kendilerini listelerde kontrol ettiklerine inandığını söyleyen Karayalçın, ancak yine de CHP Ankara İl Yönetiminin bu konuda başlattığı bir hizmet olduğunu belirtti. Karayalçın, bu hizmet doğrultusunda seçmenlerin, www.chpankarail.org ve www.ankarasecmen.com adlı internet sitelerinden listelerde bulunup bulunmadıklarını öğrenebileceklerini kaydetti. Söz konusu internet sitelerinden, seçmenlerin hangi sandıktan oy kullanacaklarını öğrenebileceklerini belirten Karayalçın itiraz dilekçelerinin de buradan temin edilebileceğini ifade etti.

Karayalçın ayrıca, seçmenlerin apartman bilgilerini sorgulamak için de CHP Ankara İl Başkanlığı'nı da arayabileceklerini belirtti.
 
SABAH