Önceki yıl kurulan ve Endüstri Meslek Lisesi binasında eğitim vermeye başlayan Kuşadası Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi'nin temel atma töreni bugün gerçekleştirildi. Hayırseverlerden Adviye Acun'un rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı törene eşi hayırsever Ertuğrul Acun, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Garnizon Komutanı Binbaşı Murat Biçer, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, Kuşadası Askerlik Şubesi Başkanı Murat
Çelebi, İlçe Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Türkkan, Kuşadası İl Genel Meclis Üyeleri, daire müdürleri, sivil toplum örgüt temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan hayırsever Ertuğrul Acun, "Böylesine önemli bir hayrı yapmaktan büyük zevk ve onur duyuyorum. Ülkemizin eğitim düzeyinin yükselmesi adına bu okulu yaptırıyorum. Ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.
Kaymakam Esen, Kuşadası'ndaki eğitim seviyesinin kalitesinin yükseltilmesinde hayırseverlerin katkılarına değinerek, "Eğitimin gelişmesi için katkı gösteren herkese teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.
Vali Coş ise, Denizcilik Meslek Lisesi'nin turizm ve denizcilikle içiçe yaşayan Kuşadası için büyük önem taşıdığını belirterek, "Önceki yıl hizmete açılan okulumuz, hayırsever Acun çifti sayesinde modern bir binaya kavuşacak. Kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.
Kuşadası Mahmut Esat Bozkurt İlköğretim Okulu öğrencileri folklor gösterileri sunarken, konuşmaların ardından okul inşaatının temeli Vali Coş, Kaymakam Esen ve hayırsever Ertuğrul Acun tarafından birlikte atıldı. -iha