Yönetim Kurulu Başkanımız A.Gültekin Kılınç Nazilli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Özcan Bilgi"den okulunun ürettiği projeler ve çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Ziyarette konuşan Okul Müdürü Özcan Bilgi, “Okulumuz Nazilli Ticaret Odasından yeteri kadar tanıtım, destek anlamında yardım görmüştür. Tabii ki bu tip desteklerin artmış olması bizleri memnun etmektedir. Okulumuzun son beş yılda LDV (Leonardo da Vinci) hareketlilik projeleri üretmiş bunların hepsi Devlet Planlama Teşkilatı Ulusal ajans tarafından kabul edilmiştir. Bu güne kadar bu tip projelerden toplam 85.000 Euro hibe almıştır. Toplam 35 katılımcı İngiltere, İspanya, İtalya, Hollanda, Avusturya, Almanya ve İsveç gibi Avrupa Birliği ülkelerine giderek proje konularında bilgi sahibi olarak bu bilgileri Nazilli Sanayisine, öğretmenlere ve öğrencilere aktarmışlardır. Ürettiğimiz projeler mesleki konulardır. İngiltere"de “CNC Makineleri Eğitiminde Yeni Metotların transferi ”İspanya"da ”PLC sistemleri Eğitiminde Yeni Metotların transferi ”İtalya"da “Bilgisayar Donanım Mimarisi Eğitiminde Yenilikler” Avusturya ve Hollanda"da “Güneş Enerjisinden Yararlanılarak Sıcak Su Üreten Enerji Sistemlerindeki Yeniliklerin İncelenmesi” uygulanmıştır. Son olarak Nazilli ticaret Odamızın da yerel ortak olduğu ve iki katılımcı ile destek vereceği Almanya ve İsveç"te uygulanacak “Mezun Öğrencilere Uygulanan İşe Yerleştirme ve İzleme Yöntemlerinin Transferi” projesi Mart ve Nisan aylarında uygulanacaktır. Bu projede amacımız mezun öğrencilerimizi Avrupa Birliği Ülkeleri standardında mezun olduktan sonra işe yerleştirmek ve onları işyerlerinde takip etmek. Bunu uygularken Yerel ortaklarımız olan Ticaret Odamız, Nazilli Belediyesi ve İŞKUR bizlere yerel ortak olarak destek vereceklerdir. Bu son projemizin İlimizde kabul edilen tek LDV vetpro tip proje olması bu konudaki ciddiyetimizi ortaya koymaktadır” dedi.
Nazilli Ticaret Odası Başkanı A. Gültekin Kılınç da, “Yüksek Öğretim Kurulu Genel Kurulunun Meslek Liseleri mezunlarına üniversiteye girişte farklı katsayı uygulamasını ortadan kaldırması özellikle Meslek Liselilerin geleceği açısından gayet olumlu bir gelişmedir. Özellikle önümüzdeki eğitim döneminden itibaren Meslek Liselerinin hak ettiği rağbeti göreceğine inanıyorum. Bunlar olumlu gelişmelerdir. Nazilli"nin iktisadi kalkınmasında Ticaret Odası olarak önem verdiğimiz konuların başında Kurumlar arası dayanışma geliyor. Bu amaç doğrultusunda Nazilli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile birlikte yürüttüğümüz bir Avrupa Birliği Projesi çok yakında uygulamaya geçirilecek. Meslek Lisesinde mezun olan başarılı öğrencilerin ihtiyaç duyulan alanlarda istihdam edilmesini sağlamak amacıyla ortaklaşa yürütülen projenin Nazilli için hayırlı olmasını diliyorum. Nazilli Ticaret Odası gerek katılımcı olarak ve gerekse tek başına yürüttüğü Avrupa Birliği Projeleriyle Nazilli"ye ivme kazandıracak çalışmaları ara vermeden sürdürmektedir” diye konuştu.