Öğrenciler kısa süre içerisinde topladıkları kapakları Okul Müdiresi Şengül Aktürk ve öğretmenler; Necla Esgin, Özgü Şahin ve Saliha Öztürk eşliğinde Didim Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş’a teslim etti. Öğrenciler Dernek Başkanı Altıntaş’tan derneğin faaliyetleri ve Didim’deki engelliler hakkında bilgi alırken, özel eğitim alanı öğrencileri tarafından daha önce yapılmış olan ve hayata geçirilmesi planlanan “Kaynaştırma Parkı” maketini hakkında dernek başkanına bilgi verdiler.
Öğrencilerin öğretmenleri eşliğinde geliştirdiği “Kaynaştırma Parkı” hakkında bilgi veren Okul Müdiresi Şengül Aktürk “Öğrencilerimiz ve öğretmen arkadaşlarımız tarafından geliştirilen bu park ile engelli çocuklarımızla diğer çocukların ortaklaşa kullanacakları bir alan geliştirmeyi ve engelli çocuklarımızın hayatın içerisinde hak ettikleri şekilde yer almalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Umarız bu projemiz Engelliler Derneği ve diğer kurumların iş birliği ile kısa sürede hayata geçer. Didim Engelliler Derneği tarafından başlatılan kapak toplama kampanyasına öğrencilerimiz oldukça duyarlı davranarak kısa sürede ciddi katkı sağladılar. Tatil günlerinde Pazaryerinden bile kapak topladılar. Toplanan kapakların bir engellimize hayata daha aktif şekilde dahil olma fırsatı sunma bilinciyle hareket eden tüm öğrencilerimize ve dernek yönetimine teşekkür ediyorum” dedi.
Dernek Başkanı Bedri Altıntaş ise Selçuk Özsoy Kız Teknik ve Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi Özel Eğitim Bölümü öğrenci ve öğretmenlerine teşekkür ederek “Dernek olarak başlattığımız bu çalışmada tüm Didimliler yanımızda oldu, öğrencilerin bu işe daha özverili davranması geleceğimiz açısından umut verici. Hayatı engelli vatandaşlarımızla paylaştığımızın ve engelleri kaldıracak olanların bizler olduğunun bilincine genç nesillerin göstereceği duyarlılık ile ulaşacağız. Bu bağlamda gösterdiğiniz özverili çalışma ve duyarlılık için teşekkür ediyor, diğer vatandaşlarımıza da örnek teşkil etmesini diliyorum” dedi.
“MAKET PROJENİN HAYAT GEÇMESİNİ UMUT EDİYORUM.”
Altıntaş, Öğrenciler tarafından hazırlanan ‘Kaynaştırma Parkı’ maketi hakkında ise “Öğrencilerin bu şekilde bir çalışma yapmış olması ve bunun özellikle kaynaştırma vurgusu başlığında yapılmış olması bizler için sevindirici. Engelliler Derneği olarak Engelli Köyü projemiz var. Yakın zamanda Didim Belediyesi ile bu konu ile iletişime geçerek hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu maketi köy projemizde gururla hayata geçirmeyi umut ediyorum.” dedi.
Konuşmaların ardından Didim Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş Selçuk Özsoy Kız Teknik ve Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi Özel Eğitim Bölümü adına hazırlanan plaketi Okul Müdiresi Şengül Aktürk’e sunarken; çalışmalarda öğrencilere yol gösteren öğretmenler; Şengül Aktürk, Özgü Şahin, Necla Esgin ve Saliha Öztürk’e de Başkan Bedri Altıntaş ve Dernek Yönetim Kurulu üyesi Eyüp Çabuk tarafından teşekkür belgesi verildi.