Liseliler AKP binasını bastı
İstanbul Ataşehir'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın köprülü kavşak açılışı yaptığı saatlerde AK Parti Kadıköy İlçe Başkanlığı binası 6 kişilik grup tarafından işgal edilmek istendi. Parti binasına Tekel işçilerine destek olmak için pankart asmak isteyen kendilerini Liseli Öğrenci Birliği (LÖB) ismi veren grup üyeleri polis tarafından kelepçelenerek gözaltına alındı.

Söğütlüçeşme Caddesi üzerindeki Kadıköy Ak Parti İlçe Başkanlığı binasına saat 14.00 sıralarında gelen LÖB üyesi 6 kişi parti binasına girerek binayı işgal etmek istedi. Parti binasına çıkan gruba ilk olarak görevliler tepki göstererek pankart asmalarına izin vermedi. Daha sonra haber verilmesi üzerine parti binasına çok sayıda polis ekibi sevkedildi.

Polis ekipleri binaya çıkarak grubun pankart asmasına izin vermeyerek 6 kişiyi yaka paça gözaltına aldı. İlk olarak gruptaki iki erkek kelepçeli olarak binadan dışarı çıkarılarak slogan atmalarına engel olmak için ağızları kapatılarak ekip otosuna bindirildi. Sıcak dakikaların yaşandığı Ak Parti İlçe Başkanlığı Binası"nda polis ekipleri geniş güvenlik önlemi alırken üst katta gözaltında tutulan LÖB üyesi genç kızların polis merkezine götürülmesi için çağırılan ekip otosu binanın giriş kapısına kadar yanaştırıldı.

Eylemci kızlar da elleri kelepçeli olarak ekip otosuna bindirilirken slogan atmaları polis tarafından engellendi. Grubun Tekel işçilerine destek vermek için parti binasına asmak istediği pankart da polis merkezine götürüldü. LÖB üyesi öğrencilerin bu gün Ankara'da eylem yapan Tekel işçilerine destek olmak için eylem yaptıkları öğrenildi.

Vatan