Nazilli Anadolu Lisesi Öğrencileri topladıkları mavi kapaklarla aldıkları 3 tekerlekli sandalyeyi engellilere teslim etti. Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan"ın da katıldığı törende engelli vatandaşların ailelerini sevindiren öğrenciler kapak toplamaya devam edeceklerini söylediler. Nazilli Anadolu Lisesi Okul Müdürü Hanifi Güney ise; “Öğrencilerimiz topladıkları mavi kapaklarla çok anlamlı bir çalışma gerçekleştirdiler. Bedensel engelli 3 vatandaşımıza aldıkları tekerlekli sandalyelerle onları dünyaya bağladılar” dedi.
TEMA gönüllüsü Resim Öğretmeni Pınar Ercan, kampanya ve doğanın korunması hakkında verdiği bilgilerde kapakların toplanması ile hem tekerlekli sandalye kazanıldığını hem de doğanın korunduğunu söyledi. Doğaya atılan kapakların yüzlerce yıl geri dönüşmeden doğayı kirleteceğini anlatan öğretmen Pınar Ercan"ın ardından Okul Müdürü Hanifi Güney ise yaptığı konuşmada,“Öğrencilerimiz topladıkları mavi kapaklarla çok anlamlı bir çalışma gerçekleştirdiler. Bedensel engelli 3 vatandaşımıza aldıkları tekerlekli sandalyelerle onları dünyaya bağladılar. Birçok önemli projeye imza atan öğrencilerimiz bir kez daha insana ve doğaya saygı konusunda bizlere büyük bir ders verdiler. Kendilerini kutluyorum” dedi.
Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, kapak toplama kampanyalarının tüm Ege Bölgesi"nde sürdüğüne dikkat çekerek, “Tane tane kapakları toplayalım, adım adım engelleri aşalım” Kampanyası Ege Üniversitesi Diş hekimliği Fakültesi tarafından Mayıs 2010"da hayata geçirilmiştir. Projede hedef; her çeşit ve her renkte plastik kapağın toplanarak Ege Üniversitesi Diş hekimliği Fakültesi"ne teslim edilmesi ve sonrasında fakülteye ulaşarak mağduriyetini belirten ihtiyaç sahibi engelliye engelli arabasının teslim edilmesidir. 250 kg kapak ile bir araba temin edilebilmektedir. Kapak getiren her birime ya da kuruma sertifika verilerek yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür edilmektedir. 2011 sonunda tamamlanacak olan bu anlamlı kampanyaya da destek vermeniz ve bir kişinin daha yüzünü güldürmemizi bekliyoruz” diye konuştu.