18 yıla kadar hapis cezası istenen Ergun Özcan"ın istismarı, arkadaşının olayı kızın babasına anlatmasıyla ortaya çıktı. Tutuklu sanık Ergun Özcan'ın "nitelikli cinsel istismar ve gasp" suçlamasıyla yargılanmasına Edirne 2"nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün başlandı. Mahkeme Başkanı Tayyip Özdurmaz sanığa hakkındaki suçlamaları anlatarak savunmasını yapmasını istedi. Evli ve 2 çocuk babası sanık Ergun Özcan suçlamaları kabul etmeyerek, “Ben otelde garson olarak çalışıyorum. Otelde stajyer olarak çalışan lise öğrencisi P.K. benim evli olduğumu biliyordu. Kendi isteğiyle evime geldi ve seviştik. Ancak cinsel ilişkiye girmedim. Yaşının dolmasını bekliyorduk, eşimden ayrılıp kendisi ile evlenecektim. Dosyada yer alan çıplak fotoğrafları kendi isteği ile çekildi. Oral seks yaparken çekilen fotoğrafı da şikayetçi kendisi çekti. Parasını da almadım” iddiasında bulundu.

ÇIPLAK GÖRÜNTÜLERİMİ ÇEKİP BANA TECAVÜZ ETTİ
Edirne Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencisi P.K ise, mahkemede görevli psikolog eşliğinde ifade verdi. P.K. ifadesinde otelde staj yaparken tanıştığı Ergun Özcan"ın kendisini kandırarak götürdüğü bir köy evinde üzerindeki kıyafeti çıkarıp cep telefonuyla önce çıplak görüntülerini çekip sonra tecavüze ettiğini iddia etti. Başından geçenleri mahkeme heyetine gözyaşları içinde anlatan P.K, “Ergun ile aynı otelde çalışıyorduk. Önceleri bana çok iyi davranıyor işi öğrenmem için sürekli yardımcı oluyordu. Bir gün bana gelip "otelde çalışan arkadaşlarımızla birlikte bir köy evine piknik yapmaya gideceğiz sen de gelir misin?" dedi. Ben de teklifi kabul edip gittiğimizde kimseler yoktu. Ergun"a sorduğumda "onlar birazdan gelecekler" dedi. Fakat kimse gelmedi. Köy evinde bir süre bekledikten sonra "kimsenin geleceği yok ben eve gitmek istiyorum" dediğimde Ergun birden saldırıp üzerimdekileri çıkarıp cep telefonu kamerasıyla çıplak görüntülerimi çekti. Ardından bana zorla tecavüz ederek bir başkasına anlatırsam görüntüleri internette yayacağını söyleyerek tehdit etti. Ben de görüntüleri internette yayacağından korktuğum için olayı kimseye anlatmadım. Ergun"dan şikayetçiyim bana yaptıklarının cezasını en ağır şekilde çekmesini istiyorum” dedi.

İNTERNETTE YAYARIM DİYEREK AYLARCA İLİŞKİYE GİRDİ
Sanık Ergun"un çektiği görüntüleri işyerinde sürekli kendisine gösterip bunları internette yayınlama tehdidi ile 10 ay boyunca ilişkiye girdiğini anlatan mağdur P.K yaşadığı korku dolu günleri anlatmaya şöyle devam etti: “Ergun beni iş yerimde çalıştığım süre içinde sürekli elindeki görüntülerle tehdit edip arkadaşının bekar evine götürüp benimle ilişkiye giriyordu. Çalıştığım her akşam iş çıkışı onunla saatlerce birlikte olmamı istiyordu. Evde babam geç gelmelerimden şüphelenip telefon açtığında işten yeni çıktım otobüsteyim diye hep yalanlar söylüyordum. Ergun çalıştığım otelden aldığım haftalığımı, kredi kartı borcum var, içki alacağım, sigara alacağım diyerek beni dövüp elimden alıyordu. Hatta bir keresinde ortak tanıdığımız bir arkadaşın evine gittiğimizde arkadaşlarımın gözleri önünde benden para isteyip vermediğimde döverek almıştı. Bu olaya arkadaşlar da şahit olmuştur.” Mahkemede ifade veren baba R.K. ise, pazarcılık yaptığını ve bir gün yanına gelen tanımadığı sanığın arkadaşı bir kişinin kızının başından geçenleri kendisine anlattığını söyleyerek, “Bunun üzerine akşam evde kendisini sıkıştırınca anlatmak zorunda kaldı. Hemen gidip polise şikayetçi oldum” dedi. Duruşma tanıkların dinlenmesi için ertelendi./milliyet