Yazıların kendisine yazıldığını düşünen Matematik öğretmeni Mehmet Ünver, durumu polise intikal ettirdi.

Olay yerine gelen polis, yazıların fotoğraflarını çekip parmak izi aradı. Karşılaştırma yapmak için bazı öğrencilerin de parmak izi alındı. Daha sonra polis, okul yönetimine şüphelilerin kimliklerin tesbit edilemediğini bildirdi.

Ancak öğretmen Ünver, yazıyı yazdığından şüphelendiği üç öğrencinin ismini polislere verdi. Bu öğrenciler, birinci sınıf öğrencisileri M.U.Ç.(14 ) ve K.C.A. (14) ile ikinci sınıf öğrencisi M.S.K."ydi (15). Önceki gün okula giden polisler, üç öğrenciyi okuldan alarak Adli Tıp Kurumu"nda sağlık kontrolünden geçirdi. Öğleden sonra çocuk suçlarına bakmakla yetkili Cumhuriyet Savcısı"na götürülen üç öğrenci, suçlamaları kabul etmedi. İfadeleri alınan çocuklar ailelerine teslim edildi.

"Suçlarını itiraf ettiler"

Okul Müdürü Metin Öztürk Hürriyet"e şunları söyledi: " Biz okul olarak disiplin soruşturması yaptık, itiraf ettiler. Adli tarafı bizi ilgilendiren bir şey değil. Öğretmen arkadaş kendisi şikayetçi olmuş. Karakola gidip ben de ifade verdim. Yazıları kendilerinin yazdıklarına dair şahitler ve kendi ifadeleri var. Aileler çocuklara sahip çıkmıyor ve olayı saptırıyor. Aileler süreci takip edeceği yerde, affetmemiz için gidip bakanlıktan en üst düzeyden insanlar araya koydular."

HÜRRİYET