Lütfü Selek Kültür ve Sergi Sarayı"nda düzenlenen sergi açılışına Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, Bozdoğan Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Nazilli Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yaşar Özen ve davetliler katıldı.
Sergi hakkında bilgiler veren Nazilli Anadolu Lisesi resim öğretmeni Barış Banaz, “50 öğrencimizin hazırladığı 50 eser sergilenmektedir. Eserlerimiz yağlı boya, kara kalem ve guaş boya çalışmalarından oluşmaktadır. Öğrencilerime yaptıkları eserlerden dolayı teşekkür ederim” dedi.
Okul Müdürü Selim Uysal da, “Nazilli Anadolu Lisesi öğrencileri daha çok öğretmenliğe yönelik çalıştıkları için resim, müzik ve beden eğitimi gibi sosyal faaliyetlerde zorlanmaktadır. Sosyal etkinliklerde aktif rol almaları için resim öğretmenimiz Barış Bey ile yaptığımız çalışma ile bu konuda öğrencilerimizin nasıl başarılı olduklarını gösterdiler. Ancak okulumuz bu tür faaliyetleri yapacak atölyelerin ve spor salonlarının bulunmamasının büyük bir eksiklik” diye konuştu.
Konuşmaların ardından serginin açılışı Kaymakam Yıldız ve davetliler tarafından yapıldı. Daha sonra sergi gezen protokol üyeleri, öğrencilerle teker teker görüşerek resimleri yaparkenki duygu ve düşünceleri sordular.