15 yaşındaki Serhat Alkan, sigara sattığı müşterinin, aracına binip lastiklerine patinaj yaptırarak hızla uzaklaşmasından şüphelenip parayı kontrol edince ...

ZONGULDAK"ta lise öğrencisi 15 yaşındaki Serhat Alkan, sigara sattığı müşterinin, aracına binip lastiklerine patinaj yaptırarak hızla uzaklaşmasından şüphelenip parayı kontrol edince sahte olduğunu anladı. Jandarmaya ihbarda bulunan Alkan, 25 yaşındaki Alparslan Aydın ile 27 yaşındaki Hacer Çetin"i, toplam 91 sahte 20 YTL"lik banknotla yakalattı.
Zonguldak-Ankara karayolunun Karaman Beldesi girişinde yol kenarında babası Sezgin Alkan"a ait markette dün tek başına çalışan Zonguldak Atatürk Anadolu Lisesi 3"üncü sınıf öğrencisi Serhat Alkan, markete gelen müşteriye isteği üzerine bir paket sigara verdi. 20 YTL verip, para üstünü alan müşteri, aracına binip lastiklerine patinaj yaptırarak hızla uzaklaştı. Müşterinin hızla uzaklaşmasından şüphelenen Serhat Alkan 20 YTL"yi kontrol etti. Paranın sahte olduğunu anlayan Alkan, jandarmaya ihbarda bulunup, müşterinin ve yanında bulunan kadının eşgallerini bildirdi. Jandarmanın haber vermesi üzerine polis, Zonguldak yönüne giden aracı durdurmak için kent girişinde önlem aldı. Şehir merkezine girişte durdurulan Alparslan Aydın"ın kullandığı otomobilde yapılan aramada, torpido gözünde 20 YTL"lik 87 sahte banknot bulundu.
Gözaltına alınan Alparslan Aydın ile Hacer Çetin"in, Devrek İlçesi, Çaydeğirmeni ve Karaman Beldeleri"nde sahte paralarla alışveriş yaptıkları saptandı. Zanlılar, sahte parayla alışveriş yaptıkları işyerlerinin sahipleriyle yüzleştirildi. Polis, zanlıların işyerlerine verdiği 4 sahte 20 YTL"ye de el koydu.
Aydın ve Çetin, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.
"PATİNAJ YAPTIRINCA ŞÜPHELENDİM"
Zanlıların yakalanmalarını sağlayan lise öğrencisi Serhat Alkan, “Market önünde duran araçtan inen kişi içeriye girip sigara istedi. Karşılığında ise 20 YTL verdi. Ben de para üstünü verdim. Parayı alırken hiç şüphelenmedim. Sonra marketten çıktı ve aracına bindi. Patinaj yaparak hızla kalkış yapıp uzaklaşınca şüphelendim. Yaklaşık 2 yıl önce de sahte para veren bir müşteriyle karşılaştığımız için aklıma paranın sahte olabileceği geldi. Hemen markete girip parayı kontrol ettim. Sahte olduğunu anladım ve jandarmaya ihbarda bulundum” dedi.