Mudanya’nın Eğerce Sögütpınar Mevkii’nde dün serinlemek için denize giren amatör yüzücü lisansına sahip Murat Tümenbir anda gözden kayboldu. Dalgaların sürüklediği Tümen'in cesedi, yaklaşık bir saat sonra 70 metre açıkta bulundu. Evli olduğu belirtilen Murat Tümen'in cesedi Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. 
 
17 YAŞINDAKİ MERVE DE BOĞULDU
 
İkinci boğulma olayı da Eğerce Sahili'nin Değirmen Mevkii’nde meydana geldi. Ailesiyle birlikte Değirmen mevkiine gelen ve bu yıl Mesken Kız Meslek Lisesi son sınıfına geçen Merve Oruç, saat 11.00 sıralarında serinlemek için denize girdi. Kıyıdan açılan Merve Oruç ve yakınları da şiddetli poyrazın etkili olduğu bölgede dalgalara kapıldı. Yakınları kıyıya gelmeyi başarırken Merve Oruç, dalgalara yenik düşerek gözden kayboldu. Arama çalışmaları sürdürülürken, genç kızın cesedi yarım saat sonra sahile vurdu. Merve Oruç'un cesedi de otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. 
 
Her iki boğulma olayıyla ilgili soruşturma Cumhuriyet Savcılığı’nca sürdürülürken, geçen yıl Bursa Eskişehir Bilecek Kalkınma Ajansı (BEBKA) desteğiyle sağlanan 4 cankurtaran botunun hala devreye girmemesi tepkiye neden oldu. Yörede yaşayanlar, sezonun yeni başlamasına rağmen bir hafta içinde 3 kişinin boğulduğunu belirterek, bir an önce önlem alınmasını istedi