TÜRK futboluna oyuncu ve teknik adam olarak 30 yıldan fazla hizmet ettikten sonra 8 ay önce yaşamını yitiren Bekir Çalışkan’ın çok istediği UEFA B Lisansı, düzenlenen törenle eşi Nuriye Çalışkan’a verildi. Gözyaşları içerisinde belgeyi alan eş, öpüp bağrına bastı.

Antalya’da geçen nisan ayında kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden antrenör 56 yaşındaki Bekir Çalışkan anısına düzenlenen 1999- 2002 doğumlu futbolcuların katıldığı turnuvanın ödül töreni, Alaaddin Yüksel Spor Kompleksi’nde yapıldı. 20 futbol kulübü ve okulunun katıldığı turnuvanın son gününde düzenlenen programda, katılım gösteren tüm takımlara üzerinde Bekir Çalışkan’ın fotoğrafının bulunduğu belge ve madalyalar verildi.

Törenin sunuculuğunu yapan teknik direktör Abdullah Tanyolaç, anons yaparken gözyaşlarını tutamadı. Bekir Çalışkan’ı son nefesine kadar yalnız bırakmayan Tanyolaç, hastane odasında geçen bir anısını anlatırken, törene katılan Çalışkan ailesi gözyaşlarına boğuldu. Tanyolaç, merhum teknik adamın son nefesinde, "Abdullah, Ankara’da UEFA B Lisansı sınavına girdim. Ancak o belgeyi alamadan öleceğim galiba" dedikten sonra kendisinin de "Sana bir şey olmaz ama olsa bile söz o belgeyi mezarına getireceğim" dediğini ve Çalışkan’ın kısa süre sonra hayatını kaybettiğini söyledi.

Bekir Çalışkan’ın çok istediği, ancak almaya ömrünün yetmediği UEFA B Lisansı’nın Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği’nin talebiyle hazırlandığını belirten Abdullah Tanyolaç, herkesin huzurunda bu belgeyi eşi Nuriye Çalışkan’a vermek üzere kürsüye davet etti. Alkışlar eşliğinde belgeyi almaya gelen Nuriye Çalışkan’ı kızı Nazan Maden ve merhumla aynı adı taşıyan torunu Bekir Enes Maden de yalnız bırakmadı. UEFA B Lisansı’nı ağlarak aldıktan sonra öpen ve bağrına basan eş Nuriye Çalışkan’ı gören herkes gözyaşlarına boğuldu.

Bekir Çalışkan’ın fotoğrafının üzerinde bulunduğu bir başka belgeyi ise Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Metin Bulut’un elinden alan Nuriye Çalışkan, bu sırada konuşma yaptı. Çalışkan, "Eşimin ne kadar çok sevildiğini her geçen gün daha iyi anlıyorum. Bu turnuvada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. Metin Bulut ise elini öptüğü Nuriye Çalışkan’a sarılarak uzun süre ağladı.
Türkiye Futbol Federasyonu’nun verdiği hazırlık diploması (B) lisanstan sonra UEFA (B) Lisans Diploması almaya hak kazanan antrenörler, bu diplomayla birinci lige kadar bütün genç ve amatör takımlarda çalışma iznini elde edebiliyor.