Bu girişimiyle kuruluşun yönetim kadrosuna girmeye de hak kazanan Samsung, diğer altı şirketle beraber en yüksek üyelik seviyesine ulaştı. Linux’un diğer platin üyeleri ise Fujitsu,IBM, Intel, NEC, Qualcomm, ve Oracle şirketleri.

Gelişmeler hakkında açıklamalarda bulunan Samsung başkan yardımcısı WonJoo Park, Linux’u ileri taşımak için doğru kaynak ve insanların bir araya geldiğini belirtti: “Hem Linux destekli cihazlarımızı geliştirmek hem de yapacağımız destek ve ortaklıklarla Linux’u daha iyi yerlere getirmek için sabırsızlanıyoruz.”

Bilindiği üzere Samsung, meşhur Galaxy serisinde Linux destekli Android işletim sistemini kullanıyor. Ayrıca diğer ev aletleri ve elektronik ürünlerinde de zaman zaman Linux’tan yararlanıyor.

Samsung’a çok şey katacağı aşikar olan ortaklığa Linux yöneticisi Jim Zemlin de şöyle bir yorum getiriyor: “Dünyanın en büyük elektronik üreticisinin Linux’a bu denli yatırım yapması, günümüz teknoloji piyasasında ortaklaşa hareket etmenin ne kadar önem kazandığını gösteriyor. Bu piyasada başarılı olmanın sırrı, iş birliği yapmayı bilmekten geçiyor.”