Kuşadası Ege Ports Limanına Bahama Bayraklı Splendour Of The Seas 2000, Yunan Bayraklı Crıstal 1200, Aegean Pearl 750,Easy Cruıse 700, Aqua Marıne 800, Harmony 150, ve Kuşadası Limanına ilk seferini gerçekleştiren Gemini, 1500 yolcu getirdi.
Kuşadası Ege Ports yetkilileri ve geminin Türkiye Acentesi İstanbul denizcilik firması yetkililerinin karşıladığı Gemini isimli yolcu gemisi kaptanına hoş geldiniz ziyaretinde bulunuldu ve plaket verildi. Kuşadası Limanına 2009 sezonu başlangıcından bu güne kadar 2 bin 6 gemi ve 210 bin yolcunun geldiğini belirtildi.
Kuşadası'na yeni bir gemi trafiği başlatan İstanbul Denizcilik acenta yetkilisi İrfan Tuncay, “ Kuşadası limanı ülkemizin en önemli kruvaziyer limanlarından biri. Ege ve Akdeniz çanağında kruvaziyer destinasyonları içinde ilk 40 liman içinde de 4. sırada bulunuyor. Kuşadası'na gelmek isteyen firma sayısında artış var. bu noktada başta Efes-meryemana Pirene gibi destinasyon alanlarının önemi ikinci sırada da limanın hizmet kalitesinin tartışılmaz en üst seviyede olmasıdır. genel olarak Sektörel bir daralma yaşanırken biz aksine yatırımlarımız ile bu daralmayı aşmaya çalışıyoruz” dedi.
Öğlen saatlerinde 3 yolcu gemisinin ayrılışı ve bir yolcu gemisinin limana yanaşması liman içinde de hareketliliğe yol açtı.