Kuşadası Ticaret Odası Salonu"nda gerçekleştirilen toplantıda, meslek kuruluşlarının limandaki yeni imar planıyla ilgili itirazları AK Parti milletvekillerine iletildi. Kuşadası Ticaret Odası"nda, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, AK Parti Aydın milletvekilleri Atilla Koç, Ahmet Ertürk ve Mehmet Erdem ile,Kuşadası Ticaret Odası yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri, Kuşadası Esnaf Odası Başkanı Halit Şakar, Kuşadası Su Ürünleri kooperatifi Başkanı Ahmet Susam, Mimarlar Odası Kuşadası Temsilcisi Ümit Acar, Şoförler Odası Başkanı Erol Soysal, TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Bülent İlbahar, Aydın İl Genel Meclisi Üyesi Metin Akar, Kuşadası Liman Platformu Temsilcisi Avukat Nilgün Öğünçlü, Kuşadası Ticaret Odası Hukuk müşaviri Birgül Öner, Kuşadası Belediyesi Şehir Plancısı Bülent Çoşkun, Kuşadası Kuyumcular Derneği temsilcileri ve AK Parti Kuşadası İlçe Başkanı Ali Kara katıldı. Toplantıda, Kuşadası limanında son günlerde yaşanan gelişmeler ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından hazırlanan Kuşadası Kruvaziyer Limanı ve Koltuk Limanı, 1/5000 ölçekli nazım plan değişikliği ve 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliği kararına meslek kuruluşları tarafından yapılan itirazlar değerlendirildi.
Toplantının açılışında konuşan Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, limandaki yeni imar planına karşı olduklarını ve planla ilgili Bayındırlık ve İskan Bakanlığına Kuşadası"nda bulunan sivil toplum örgütlerinin bir itiraz dilekçesi hazırladığını ve AK Parti milletvekillerinden bu konuda destek beklediklerini söyledi. Mimarlar Odası Kuşadası temsilcisi Ümit Acar ise planla ilgili hukuksal ve imar açısından yanlışları tek tek milletvekillerine anlatarak, Kuşadası"nın geleceği açısından büyük yanlışlıklarla dolu olduğunu ve Kuşadası sahilinin betona mahkum edileceğini söyledi. Kuşadası Liman Platformu temsilcisi Avukat Nilgün Öğünçlü ise milletvekillerine limanda özelleştirme sürecinden itibaren yaşananları anlatarak, yasalara aykırı şekilde yapılan ilk planın iptal edildiğini ama buna rağmen bugün daha da geniş bir alanı kapsayan aynı nitelikte bir plan daha yapılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Kuşadası Su ürünleri kooperatifi Başkanı Ahmet Susam, yapılması düşünülen projede en çok balıkçıların etkilendiğini, proje gerçekleşirse balıkçı barınağının ortadan kalkacağını kaydetti. Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halit Şakar ise limanı işleten şirketin hükümeti gerekçe gösteren ve hükümetin arkasına sığınan açıklamalarından tüm Kuşadası kamuoyunun rahatsız olduğunu belirterek, milletvekillerinden bu konuya müdahil olmasını istedi.
Kuşadası"ndaki meslek kuruluşlarının temsilcilerinin limandaki yeni imar planıyla ilgili açıklamalarını ve tepkilerini dinleyip not alan AK Parti Aydın milletvekilleri Atilla koç, Ahmet Ertürk ve Mehmet Erdem, itiraz dilekçesiyle birlikte önümüzdeki hafta içerisinde Bayındırlık ve İskan Bakanı"ya görüşeceklerini söylediler.