Belediye encümen Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; CHP, DP ve İşçi Partisi temsilcilerinin yanı sıra Kuşadası Mimarlar Odası, Kuşadası Ticaret Odası, Kuşadası Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Atatürkçü Düşünce Derneği, Güvercinada Gençlik Derneği, Ada-Çev Derneği, EKODOSD ve Kent Konseyi temsilcileri ile Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ve Belediye meclisi üyeleri katıldı.
Bir gün önce Belediye Meclisi toplantısında yaptığı konuşmayı tekrarlayan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, yaptığı açılış konuşmasında, Balıkçı barınağının doldurulmasına ve yeni işyerleri yapılmasına karşı olduklarını, üçüncü iskelenin yapımını ise desteklediklerini söyledi.
Daha sonra söz alan Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, liman ve çevresinin bir bütün olduğunu ve bu bütün çerçevesinde yeniden planlanması gerektiğini söyledi. Kuşadası Ticaret Odası"na katıldıklarını, hatta yeni planın Güvercinada"dan Kısmet Otel"e kadar olan bölgeyi kapsayacak şekilde daha geniş düşündüklerini açıklayan Kuşadası Mimarlar Odası Temsilcisi Ümit Acar ise üçüncü iskelenin hazırlanan plan çerçevesinde desteklenmesinin mümkün olmadığın söyledi. Hazırlanan planda üçüncü iskeleye evet denmesinin planın tamamını onaylamak anlamına geldiğini kaydeden Ümit Acar, bu nedenle yeni plan hazırlanması talebini gündeme getirdi.
Benzer görüşü dile getiren Ada-Çev Derneği adına Ali Alkış ise 26 sivil toplum örgütü adına ortak bir açıklama hazırladıklarını belirterek, Ticaret Odası ve Mimarlar Odası"nın fikirlerine katıldıklarını, belediye öncülüğünde gerçekleştirilecek çalışmalarla Kuşadası"na dayatılan liman geliştirme projesinin engellenmesi gerektiğini ifade etti.
Söz alan konuşmacıların benzer fikirleri dile getirmesinin ardından kapanış konuşmasını yapan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Kuşadası"nın balıkçı barınağının doldurulmaması ve yeni işyerleri yapılmaması, buna karşın üçüncü iskelenin yapımına karşı çıkmaması konusunda ortak noktada buluşmasının önemini vurguladı. Altungün, “Bu planın bütününe karşı çıkılması konusuna ben de katılıyorum. Bakanlıkta yapılacak toplantıda bu görüşlerimizi yazılı ve sözlü olarak ileteceğim. Kuşadası tek yumruk olarak bu sorunun üstesinden gelecektir” diye konuştu.