Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın oğlu Abdullah Unakıtan, pastörize yumurtayı tüketiciye sevdirmeye kararlı.

MUZ VE ÇİLEK AROMALI YUMURTA AKI
Talep görmediği için marketlerde pastörize yumurta satışından vazgeçen oğul Unakıtan, tüketicinin karşısına şimdi de sporcu içeceği ile çıktı. Oğul Unakıtan AB çatısı altında yarattığı yeni markası Lick bünyesinde çilek ve muz aromalı pastörize yumurta akından sporcu içeceği üretimine başladı.

Abdullah Unakıtan, A.B Gıda Sanayi çatısı altında 2006'da pastörize likit yumurta üretimine başladı. 2006'da tüm dünyayı korkutan kuş gribinin ardından pastörize yumurta ile piyasaya giren Unakıtan, o dönem yumurta yemeye bile korkan tüketiciyi cezbetmişti.



UNAKITAN TUTMADI DEMİŞTİ
Ancak kuş gribinin unutulması ve normal yumurtaya göre daha pahalı olması nedeniyle likit yumurtanın tüketicinin gözündeki cazibesi kısa sürdü. Unakıtan markası ile marketlerde yapılan satışa son verildi. Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, geçen aylarda "Likit yumurta marketlerde tutmadı. Bu nedenle market satışlarına son verdik" demişti. Unakıtan, müşterilerinin pastaneler ve bisküvi fabrikaları olduğunu söylemişti.

Ama oğul Unakıtan yılmadı ve sporcu içeceği ile raflara geri döndü. Yeni ürün e-ticaret sitelerinde de satışta. İnternet sitelerinde 60 adet ürünün yer aldığı bir koli spor içeceği 190 TL'den satılıyor. AB Gıda'nın Lick markası altında çıkardığı inovatif ürün sadece spor içeceği de değil. Geliştirilen yeni ürünler arasında kabartma tozu, pandispanya unları ve yumurta tozu da var. Yumurta tozu da yine sporcular için üretildi.

MANKENLER TANITIYOR
AB Gıda yeni markası Lick için de ayrı bir internet sitesi açtı. Hem AB Gıda'nın, hem de Lick'in internet sitesinde şirketi ve markayı manken tanıtıyor.

HASAN ÜNLÜ TARİFLER VERİYOR
AB Gıda tüketiciyle ısınma turları kapsamında Lick'in internet sitesinde videolu yemek tarifleri de vermeye başladı. Pastacılığın başarılı şeflerinden Hasan Ünlü internet sitesinde yemek tarifleri veriyor. Ünlü, geçen aylarda pankreas kanserinden hayata veda eden Ceyla Gölcüklü ile birlikte Dante Gastronomi'yi açmıştı.