Şampiyon takımın geçen sezon gibi son haftaya kalmayacağını söylemiştim, ama görünen o ki, 30. haftadan sonra netleşecek
Delgado, Ekim ayında hazır olacağını açıklamıştı. Aralık ayına geldik, düşündüğümüzün gerisinde. İki testten geçmesi lazım
Statlara rakip seyirciyi almamak kolaycı yaklaşımdır. Beşiktaş ile Bursaspor arasında sorunu çözmek için sosyal projede yer alacağım

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, İstanbul Büyükşehir Belediyesi"ne ait Arnavutköy Sosyal Tesisleri"nde basınla kahvaltıda bir araya geldi. Gündemdeki konuları değerlendiren Denizli, bir süre önce medyaya yansıdığı gibi ligin 30. haftasında şampiyonun belli olacağı şeklinde bir açıklama yapmadığını söyledi.
Deneyimli hoca, “30. haftada Beşiktaş şampiyon olacak demedim. Muhtemelen 30. haftada ligin şampiyonu belli olur, demiştim. Ligi kazanacak takımın geçen sezon gibi son haftaya kalmayacağını söylemiştim. Fakat şu an baktığınızda lig arapsaçına döndü. Görünen o ki şampiyon 30. haftadan sonra netleşecek. Üç sene üst üste şampiyonluk sözü veren kulübün başkanı nasıl ki kendi düşüncelerini söylemişse ben de kendi düşüncelerimi ifade ettim” dedi.

"Çok gerisinde"
Devre arasında gidecek yabancı ve Delgado hakkındaki soruları da yanıtlayan Denizli şöyle devam etti:
“Gidecek oyuncu için acele etmiyoruz. 10 günlük süreden sonra bunun kararını verebiliriz. Delgado ameliyattan sonra doktoruyla birlikte Ekim ayında hazır olacağını söylemişti. Ekim 10. ay ve biz 12. aydayız. Delgado düşündüğümüzün çok gerisinde. Bir aylık zaman içinde 2 testten geçmesi lazım. Şu an için maç oynayacak durumda değil.”
Mustafa Denizli, Bursaspor"la bugün oynayacakları maça, yeşil-beyazlı taraftarların alınmaması kararının hatırlatılması üzerine kalıcı dostluğun sağlanması için bizzat görev üstleneceğini açıkladı. Siyah-beyazlı teknik adam, “Hem futbol oynarken hem de teknik adamlığımda benim arzum seyircinin statlara alınması olmuştur. Gayet tabii Bursa taraftarının İnönü Stadı"na alınması gerekir. Aynı şekilde Beşiktaş seyircisinin de Bursa"ya götürülmesi lazım. Seyircinin statlara alınmaması kolaycı bir yaklaşımdır. Ben böyle bir sosyal projede yer alacağım. Özellikle Beşiktaş-Bursa arasında yaşananların son bulması için çalışacağım. Bursa benim için ayrıcalıklı bir şehir. Milli takımda görev aldığım zaman birçok maçlarımızı orada oynadık. O yörenin insanları bana hep güvenmiştir. Her iki camiada bulunan bir insan olarak önümüzdeki günlerde böyle bir projede yer alacağım” ifadelerini kullandı.

"Kongre takımı etkilemez"
Deneyimli hoca, Beşiktaş"ta yaklaşan başkanlık seçiminin kendisi ve takım için çok önemli olmadığını da dile getirdi.
Denizli, “Başkanlık seçimi camialar içinde yaşanan bir hizmet yarışıdır. Benimle ve takımla ilgisi olan bir durum değil. Başkanlık seçimi benim Beşiktaş ile ilgili olan düşüncelerimin arasında belki de 10. sırada yer alır” dedi.

"Tabata"yı tabii ister"
* Batuhan geçen sene Eskişehir"de iyi işler yaptı. Rıza Çalımbay"ın onu istemesi normal. Tabata"nın ismi de basında gönderilecekler arasında geçtiği için Çalımbay, tabii ki Tabata"yı ister.
* Beşiktaş sezon sonunda bu ligin en çok gol atan iki takımdan biri olacaktır. İlk yarıya göre ikinci yarıda daha çok gol atarız.
* Hayatımın bundan sonrasını Çeşme"de sürdürürsem Altay"da görev alırım. Ama bu teknik adamlık olmaz.
* Ben de her Türk gibi Fenerbahçe ya da Galatasaray"ın Avrupa Ligi"ni kazanmasını isterim. Ama bu kolay bir iş değil.
* Geçen sene bir maçın ardından üç günde üç saat uyumuşumdur. Keşke ağlasaydım, içimi boşaltırdım. Bu maçın hangisi olduğunu söyleyemem. O bende saklı./milliyet