Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: Türkiye tüm sorunlarını derinliğine tartışarak, demokrasi ve hukukun üstünlüğü çerçevesi içerisinde aşacaktır. Şunu vurgulamak gerekir ki, kurtuluş süreci, sadece vatanın kurtarılması ve bağımsızlığın sağlanmasını değil, milli egemenliğe dayalı modern bir devlet olarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu da amaçlayan bir süreç olmuştur.

* TBMM Başkanı Köksal Toptan: Varlığımızın temelini oluşturan demokratik ve laik cumhuriyet ilkelerinin aydınlattığı yolda, milli birlik ve kararlılık içinde çok daha başarılı sonuçlar elde edeceğimizden hiç kuşkum yoktur. Büyük Atatürk, bu anlamlı günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak tanımlamış ve çocuklarımıza armağan etmiştir. Dünyada böyle, milli bir günü çocuk bayramı olarak kutlayan başka bir ülke yoktur. Türkiye Cumhuriyetini kuranlar, milli iradenin doğduğu bugünü, sevgili çocuklara armağan ederek onlara olan güvenlerini göstermişlerdir. Bizler de sevgili çocuklarımıza güveniyoruz.

* Başbakan Tayyip Erdoğan: Ne mutlu ki bugün, birbirini tamamlayan temel nitelikleriyle artık kurumsallaşmış ve kökleşmiş olan cumhuriyetimizin kuruluş ideallerine her zamankinden daha yakınız. Bu başarı her şeyden önce aziz milletimizindir. Onun değişim iradesini hayata geçiren, tarihi reformlara, cesur kararlara imza atan Yüce Meclisimizindir. Milletçe, aynı milli mutabakatla, 89. açılış yıl dönümünü kutlayan Türkiye Büyük Millet Meclisimizle, daha da güçlenen Cumhuriyetimizle, geleceğe güvenle bakıyoruz.

Sabah