Pazar sabahı evlerinden çıkan Ankaralılar, Başkent'in en işlek yerlerinde AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sol tarafında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, sağ tarafında da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin omuz omuza fotoğraflarının yer aldığı bilboardlar ilginç bulundu.


Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği (KA-DER) tarafından kadınların siyasetteki etkinliğinin artırılması için başlatılan kampanya çerçevesinde hazırlatılan bilboardlarda yer alan üç liderin fotoğrafının altında 'hepimiz de aynı fikirdeyiz' yazısı bulunması dikkat çekiyor. Genellikle fikir ayrılıklarından ötürü tartışan liderlerin aynı fikri paylaştıklarını beyan ettikleri bilboard ile KA-DER hayli ilgi çekiyor. 'Hayalimiz' diyerek düşüncelerini anlatmaya çalışan KA-DER'in bilboard ürününde ayrıca şunlar yer alıyor: 'Hepimiz aynı fikirdeyiz... Hedefimiz yerel yönetimlerde yüzde 50 kadın adayı... Uyarı: Bu afiş yerel yönetimlerde yüzde 1'lik orana isyan eden ve siyasette görev almak isteyen kadınların hayallerinin ürünüdür.'


Bilboardlar hakkında Halil İbrahim Kılıçarslan isimli vatandaş şunları şöyledi: 'Kavga etmelerine alıştığımız liderlerin üçünü bir arada görmek sevindirici. Hep böyle bu liderlerimizi görürüz inşallah.' Naci Bulut isimli bir vatandaş ise; 'Gerçeklerle pek bağdaşmıyor. Ancak yine de böyle poz vermeleri bile sevindirici' dedi.


Parti binalarından dahi görünen bilboardlara ilişkin üç liderin tepkisinin ne olacağı merak ediliyor.