İsrail, önceki gün Hamas'ın yetkilisi Rayyan'ın 4 katlı evini vurdu. Saldırıda 4 eşi ve 11 çocuğu da hayatını kaybetti. İsrail "Telefon mesajıyla uyardık" dedi ama.....

Gazze'ye düzenlenen operasyonda ölü sayısı 425'e, yaralı sayısı ise 2 bine ulaştı. Bir haftadır süren saldırılarda son hedef, Hamas'ın 5 kişilik yönetim kadrosundan Nizar Rayyan'dı. Yeniden "suikast" saldırılarına yönelen İsrail, Rayyan'ın Cebaliye kampındaki 4 katlı evi, İsrail jetlerinden fırlatılan 1 tonluk bombayla yerle bir oldu. İsrail ordu yetkilileri, Rayyan'ı "saldırıdan önce binayı boşaltması için uyardıklarını, ancak cephanelik olarak kullandığı evden çıkmadıklarını" açıkladı. Bombalamadan sonra birçok patlama meydana gelmesini de "Rayyan'ın evinde çok sayıda patlayıcı bulundurmasına kanıt" olarak gösterdi. Ancak İsrail Ordu Sözcüsü Binbaşı Avital Leibovich'in "Rayyan'ın uyarılıp uyarılmadığı konusunda detay veremeyeceğini" söylemesi dikkat çekti. İsrail, militanların evlerini bombalamadan 10 dakika kadar önce evin sakinlerine ve komşularına uyarı mesajı yolluyor. Hatta ses bombası atarak sivillerin bölgeyi boşaltmasını sağlıyor. Bu mesajlardan sonra uçaklarla vuruyor. Rayyan, İsrail'in bu taktiğine karşı "canlı kalkan" uygulamasını başlatan isimdi.

İNTİHAR EYLEMCİSİ
Vurulacak diye mesaj gelen evin çatısına onlarca kişiyi toplayıp İsrail saldırısını engelliyordu. Gazze İslam Üniversitesi'nde ders veren 49 yaşındaki Rayyan, Hamas'ın askeri operasyonlarının başındaydı. Kendi oğlu da 2001'de bir intihar eylemi düzenlemiş, iki İsrailli öldürmüştü. İsrail operasyonu başladığında birçok Hamas lideri gizlenirken o, ailesiyle birlikte evinde kalmıştı.

SABAH