Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Söke İşadamları Derneği (SİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Şahin İlgi, ''Türkiye bu istikrarını devam ettirdiği takdirde bölgesinde lider ülke olacak'' dedi.
İlgi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin son yıllarda büyük gelişme kaydettiğini, Türkiye'nin geleceğinden umutlu olduklarını bildirdi.
Yurtdışından Türkiye'nin kat ettiği yolun çok daha iyi göründüğünü ifade eden İlgi, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Türkiye'nin itibarı artıyor. Türkiye 8-10 yıl önce, 3., 4. sınıf dünya ülkesi itibarını görüyordu. Artık durum değişti. Yurtdışı gezilerimizde itibar görüyoruz. Türkiye bu istikrarını devam ettirdiği takdirde bölgesinde lider ülke olacak. Türkiye ekonomik krizden etkilendi ve sıkıntılar yaşadı. Ama dünya ülkeleri ile karşılaştırdığımızda diğer ülkeler kadar etkilenmediğini söyleyebiliriz. Toz pembe bir tablo çizmiyoruz. Ülkemizin önemli sorunları da var. Sağlık, eğitim, işsizlik, gelir dağılımındaki farklılıklar önemli sıkıntılar. Bu sıkıntıların giderilmesi önemli. Bizim hedeflerimizi yakalayan çok az ülke var. Son 10 yıldaki gelişmelerle bu sıkıntılar iyiye doğru gidiyor. Türkiye'nin yatırıma, üretime ihtiyacı var. İstihdam alanları artmalı. Fakirliği istihdam ortadan kaldıracaktır.''
Türk insanındaki yatırımcı ruhun dünyanın hiç bir milletinde olmadığını belirten Şahin İlgi, ''Yatırımcı istikrar ister. Bu istikrar devam ederse 10 yıl sonra geleceğimiz yeri şimdiden hayal etmek zor'' diye konuştu.