Diyarbakır'ın Lice ilçesinde menfeze konulmuş patlayıcının askeri bir aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu şehit olan askerlerden er Kadir Kayıkçı için İstanbul Ataköy 5. Kısım Camisi'nde tören düzenlendi.

Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunun başında iki askerin nöbet tuttuğu törende, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Eren ve diğer protokol üyeleri, şehidin babası Recep, annesi Azime, kız kardeşi Zinnur ve ağabeyi Besim Kayıkçı'ya taziyelerini iletti.

Şehit er Kayıkçı'nın cenazesi, saygı geçişinin ardından askeri cenaze aracına konularak götürüldüğü Edirnekapı Şehitliği'ne toprağa verildi.

Şehit Astsubay İzmir'de defnedildi

Şehit astsubay Selman Aksu'nun cenazesi de İzmir'de toprağa verildi.

Şehit Astsubay Selman Aksu için Bostanlı Beşikçioğlu Camisi'nde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına, ailesi ve yakınlarının yanı sıra İzmir Valisi Cahit Kıraç, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay ile askeri ve sivil erkan ve vatandaşlar katıldı.

Şehit Astsubay Aksu için kılınan cenaze namazının ardından askeri tören düzenlendi.

Törenin ardından şehit astsubay Selman Aksu, Kadifekale Şehitliği'nde toprağa verildi. (EAK)