Libya"da istikrar ve güvenliğin yeniden sağlanmasına yönelik uluslararası çabalara çok boyutlu katkıda bulunmak üzere TSK"nın yabancı ülkelere gönderilmesi konusunda hükümete 1 yıllığına yetki verilmesini öngören Başbakanlık tezkeresi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Meclis'te yapılan kapalı oturumdan önce BDP tezkereye destek vermeyeceğini açıklarken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, uluslararası Libya koalisyonuna sağlanacak katkıya ilişkin tezkere konusunda, "Hükümetin bazı zikzaklarını eleştireceğiz ama olumlu oy vereceğiz" demişti.
18:00 | 24 Mart 2011

Liyba tezkeresi TBMM'de kabul edildi. TSK"nın, NATO"nun Libya operasyonuna katılmasına ilişkin tezkere, TBMM"de kabul edildi.

BDP destek vermeyeceğini açıkladı

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Meclis"te oylamaya başlanan ve Türk Silahlı Kuvetleri"nin Libya"ya gitmesini ön gören Libya tezkeresini desteklemeyeceklerini belirterek, "Askeri müdahaleye de, Kaddafi"ye de karşıyız. Başbakan"ın Libya konusundaki tavır değişikliği bizi şaşırttı" dedi.

Diyarbakır"da BDP ve DTK tarafından düzenlenen oturma eylemine katılan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Libya tezkeresi ile ilgili konuştu. Demirtaş, Libya"da ne Kaddafi"den ne de askeri müdahaleden yana olmadıklarını belirterek, "Parti olarak bu görüşümüzü daha önce de gündeme getirdik. Libya halkının demokrasi taleplerinin karşılanmasını ve Libya"da halkın gücüne dayanan bir yönetim oluşana kadar oraya müdahale edilmemesini istiyoruz. Şu anda yapılan müdahaleyi işgal olarak görüyoruz. Bu nedenle Libya tesskeresini de desteklemeyeceğiz" dedi.

Demirtaş, daha önce "Libya"da Nato"nun ne işi var" diyerek askeri operasyonu karşı çıkan Başbakan Recep Tayip Erdoğan"ın sonradan gelişen bu tutum değişikliğine de şaşırdıklarını söyledi.