CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Birleşmiş Milletler kararı doğrultusunda Libya"ya düzenlenen operasyonla ilgili hükümetin tavrını, “Türkiye"nin tavrı yanlış değil; yapılan açıklamaları da doğru buluyorum” sözleriyle değerlendirdi.

ZONGULDAK"ta CHP"li Karadeniz Ereğli Belediyesi"nin yaptırdığı cemevinin açılışı ve bazı temel atma törenleri öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Hiçbir yerde kan dökülmemeli, savaş olmamalı. Ancak hiçbir yönetimin kendi halkına baskı yapması, işkence uygulaması da kabul edilemez. Eğer bir yerde baskı varsa ve BM karar aldıysa baskıyı kaldırma girişimi de meşruiyet kazanmıştır” dedi. Kılıçdaroğlu"nun Libya açıklamaları özetle şöyle:

“Kendi halkını kurşunlayan, öldüren bir idareyi kimsenin savunması mümkün değildir. Kaddafi"ye çağrımız ülkesini süratle demokrasiye geçirmesi, insan hakları ihlallerini sona erdirmesi ve bu yönde dünyaya bir açıklama yapması. Bu bağlamda Türkiye"nin tavrı yanlış değil. Uluslararası meşruiyet kazandığına göre yapılan açıklamaları da olumlu buluyorum. Bu tür operasyonların can kaybına neden olmayacak bir şekilde yapılmasını arzu ederiz. Ama koşulların uygun olmadığı bilgileri de bize geliyor; özellikle Kaddafi"nin direndiği bilgisi. Ancak arzumuz dediğim gibi, kan dökülmeden Libya"ya demokrasinin gelmesi.”
hürriyet