Başta Başkent Trablus olmak üzere Bingazi ve Tubruq kentlerinde yüzlerce Libya'lı özerklik kararını protesto etmek amacıyla meydanları doldurdu.

Trablus'ta Meydan El-Şuhedaa’da (Şehitler Meydanı) toplanan protestocular ‘özerkliğe hayır şehitlerimize saygı’ şeklinde sloganlar atarak ülkede devrimi başaran isyancı grupların komutan ve yetkililerinden bu karara engel olmak ve ülkenin bölünmemesi yönünde ne gerekirse bir an önce müdahale edilmesini talep etti.

Aynı zamanda hava, kara, deniz sınır kapılarının Libya hükümetinin aldığı kararı uygulayarak İçişleri Bakanlığı'na devretmeye çağrı yaptılar.

Göstericiler sivil isyancılara da seslenerek ‘silahı bırakın işinize dönün sivil bir devletin kurulması yolunda durmayın’ diye seslendiler. Başkentin sokaklarında dolaşan göstericiler kaldırdıkları pankartlarda ‘Devrim bitti şimdi sivil Libya inşa aşamasındayız’ ‘Hükümete evet..silahlı milislere hayır’ ‘Kadınlar hükümetin yanındadır’ ‘Kabile hükmüne hayır.. Medeniyete evet’ sloganları attı. Öte yandan Bingazi kentinde de özerklik davetini reddetme gösterisi düzenlendi.

Göstericiler ‘Libya topraklarının kurtuluşu için ölen şehitler birleşik bir Libya için kanlarını döktü. Özerklik bölünmektir ve ölen şehitlere ihanettir’ diye sloganlar attı. Libya Ulusal Geçiş Konseyi (UGK) Başkanı Mustafa Abdulcelil, dün özerlik ilanıyla ilgili basın mensuplarına yaptığı açıklamada "Bu, Libya'yı bölmek isteyenlerin bir planır" diye konuştu.