Libya Ulusal Geçiş Konseyi'nin (NTC) Libya İstikrar Takımı Başkanı Ahmed Cehani BBC'ye verdiği demeçte, Libya'nın iç savaştan önce de ''mutlak ihlal'' nedeniyle altyapısının kötü olduğunu söyledi.
 
İlk önceliklerinin, Libya'nın 100 milyar doları aşan yurtdışındaki varlıklarının serbest bırakılmasını sağlamak olduğunu, uluslararası yardıma ihtiyaç duyulacağını belirten Cehani, ''Altyapının düzelmesi uzun sürecek, en az 10 yıl alır, çünkü altyapı daha önce de mutlak biçimde ihlal edilmişti'' dedi.
 
Libya İstikrar Takımı'nın, Misrata ve Batı Dağları dahil iç savaşta en fazla zarar gören kesimlerin yeniden inşasına öncelik vereceğini belirten Cehani, dış yardıma ihtiyaç olacağını, ancak herhangi bir eylem planının onaylanması için parlamentonun önüne getirileceğini ifade etti.
 
Cehani, ''Birçok finansal kuruluş bize yardımcı olmak niyetlerini iletti ve biz bunları değerlendireceğiz. Bütün bunlar oylanması için seçilmiş hükümetin önüne konulacak ve daha sonra bizim işimiz tamamlanacak'' diye konuştu.
 
Libya'nın denizaşırı varlıklarını donduran BM Güvenlik Konseyi, insani ihtiyaçları gidermek amacıyla 1,5 milyar doları serbest bırakmayı kabul
etmişti.