ADANA'da iki arkadaşının MSN'de lezbiyen kavgası yüzünden lise öğrencisi 18 yaşındaki Fatih Yoldaş'ı bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen erkek gibi giyinen Zeynep Yılmaz hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kurtuluş Mahallesi'ndeki Cemalpaşa Postanesi arkasında 31 Ekim'de arkadaşı lise öğrencisi 17 yaşındaki S.K. ile gezerken çıkan kavgada aynı yaştaki lise öğrencisi arkadaşı P.K.'nın arkadaşı Nezihe Yalvaç Anadolu Turizm Otelcilik Meslek Lisesi öğrencisi Fatih Yoldaş'ı öldürdüğü iddia edilen Zeynep Yılmaz hakkındaki soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet Savcısı, tutuklanan katil zanlısı kız hakkında "kasten öldürme" suçundan dava açtı. Erkek gibi giyinip, erkek gibi davranışlar sergileyen katil zanlısı Zeynep'in, kız arkadaşı S.K. ile lezbiyen ilişki yaşadığı belirtilen iddianamede cinayet olayı şöyle anlatıldı:

“Zeynep'in kız arkadaşı olan ve ailece görüştükleri P.K., MSN ile Zeynep'e mesaj yolladı. Zeynep'in evde bulunmaması, kız arkadaşı S.K.'nin mesajı yanıtlaması üzerine P.K., S.K.'ye "Sen lezbiyenin önde gidenisin" dedi. Bu mesaj üzerine iki liseli kız arasında gerginlik başladı. Olay günü P.K. erkek arkadaşı Fatih Yoldaş ile okula giderken S.K. ve Zeynep Yılmaz ile karşılaştı. S.K., P.K. ile MSN'deki mesaj konusunda görüşmek istedi. Yoldaş'ın görüşmeye izin vermemesi üzerine erkek görünümlü Zeynep, "Ne oluyor?" diye el kol hareketi ile Yoldaş'a bağırdı. Kendisine bağırılmasına öfkelenen Yoldaş da erkek zannettiği Zeynep ile tartıştı. Çıkan kavgada Zeynep Yılmaz, kelebek bıçağını Yoldaş'ın göğüs bölgesi ve koluna sapladı. Yoldaş olay yerinde öldü.”

İddianamede, ayrıca, görgü tanıklarının ifadelerine de yer verildi. S.K. bıçaklama anını görmediğini belirtirken, P.K. ile 2 tanık ise kavga sırasında Zeynep Yılmaz'ın bıçakla Yoldaş'ı göğsünden bıçakladığını gördüklerini söyledikleri belirtildi. Önümüzdeki günlerde Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlayacak olan Yılmaz, tutuklandığı nöbetçi mahkemede, Yoldaş'ı kendisinin öldürmediğini iddia ederek cinayet anını şöyle anlatmıştı:

“Arkadaşım S.K. yanımdaydı. P.K.'yi gördük. P.'nin babasının cezaevine gireceği söyleniyordu. Girip girmediğini merak ettiğimden P.'ye sormak istedim. Ancak P.'nin yanında erkek arkadaşı vardı. Bu nedenle sormadım. S.'den P.'yi çağırmasını istedim. P.'nin erkek arkadaşı benim görüntüm ve tavırlarımdan dolayı erkek olduğumu düşünebilirdi. P.'nin erkek arkadaşı Fatih yanımıza geldi. P. beni "Aile dostumuz Zeynep" diye tanıştırdı. Fatih tanışmak için elimi sıkmak istedi. Elimi uzattığımda şiddetli şekilde sıktı ve bırakmadı. Ben "Arkadaş git" diyerek gitmesini söylediğimde üzerime saldırıp başıma yumruk vurdu. Aldığım darbe ile duvara çarptım. O sırada üzerime 6- 7 kişi saldırdı. Nerdeyse öleceğimi sandım. Başımdan iki bıçak darbesi ve taş ile yaralandım. Belime kadar kan geldiğini gördüm. Cebimdeki çakı bıçağımı çıkardım. Ancak, bıçağı hiç kullanmadım. Kendimi savunmak için bıçağı kullanmak istedim. Kullanma fırsatım olmadan elimden aldılar. Fatih'i ben bıçaklamadım. Ben yerdeydim. Gözümü açtığımda Fatih'i görmedim. Fatih'in nasıl bıçaklandığını bilmiyorum. Olayda 3- 4 tane bıçak vardı. Bana saldıran kişiler Fatih'in arkadaşlarıydı.”
DHA