Kuşadası ve İzmir'de kruvaziyer turizmi organizasyonu yürüten Tura Turizm'in Satış Pazarlama Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Öner, ''2011 yılında İzmir ve Kuşadası'na 191 gemi seferi ile gelecek 441 bin 838 yolcuya hizmet vereceğiz'' dedi.
Kuşadası Pine Bay Otel'de, 2010 yılını değerlendiren ve 2011 yılındaki hedeflerini anlatan Tura Turizm, sezon boyunca çalıştıkları rehber,personel ve tedarikçi şirketlerle bir araya geldi.
Öner, burada yaptığı konuşmada, 2010 yılında 12 kruvaziyer firmasına hizmet verdiklerini, 20 gemi ile çalıştıklarını söyleyerek, şunları kaydetti:
''2011 yılında İzmir ve Kuşadası'nda 191 gemi seferine ve 441 bin 838 yolcuya hizmet vereceğiz. Kruvaziyer turizminde artan rekabet ortamı ve acentelerin getirdiği alternatif hizmetler, turistlerin büyük ilgisini çekiyor. Kuşadası Limanı Türkiye'nin en önemli ve en başarılı kruvaziyer limanı. Kruvaziyer gemilerinin gelme sebebi Efes ve Meryem Ana. Artık bu 2 ören yerine tur yapmak yeterli olmuyor. Turistlerin birçok değişik ihtiyaçları var. Bunların hepsine cevap vermek gerekiyor. Kruvaziyer turizminde hizmet veren tüm acenteler bunun farkında ve hizmet kalitelerini yükseltmek için birçok hizmet vermeye çalışıyor. Tura Turizm olarak elimizden geldiğince yenilik ve ihtiyaçlara yönelik tedbirlerimizi almaya çalışıyoruz.''