“Yaprak Dökümü”nün bedbaht Leyla"sı Gökçe Bahadır, yeni sinema filmi “Hırçın Kız Kadife”de Karadenizli bir genç kızı canlandıracak. Bahadır, oyunculukla yetinmeyip müziğe de el atmaya karar vermiş. Oyuncu, hayatının ve projelerinin detaylarını Cosmopolitan dergisine anlattı.

Şimdi çocukluğunuza dönün. Neler hatırlıyorsunuz?

- Hareketli bir çocuktum. Arkadaşlarımı çok severdim. Yasaklardan oldum olası nefret ederdim. Okul yıllarım da çok güzel geçti. Dünya toz pembeydi benim için o sıralar. Çok sosyaldım. Okul korosunun solistiydim. Derslerle aram pek iyi değildi. Ama buna rağmen iyi bir öğrenciydim. Eve gelir, kitabımı açar, hayaller kurardım.

Ne gibi hayaller kurardınız?

- Hep bir yerlerde şarkı söyleyip dans ettiğimi hayal ederdim. En büyük zevkim de okuldan eve gelir gelmez teypte müzik açıp tek başıma dans etmekti. O zaman tiyatro, sinema, dizi sektörü şimdiki gibi değildi. Oyuncu olmak hayal gibiydi. Zaten oyuncu olma fikri çok da kafamda yoktu. Daha çok müzik vardı hayallerimde. Ancak eninde sonunda televizyonla ilgili bir şeyler yapmak istiyordum ama ne yapmak istediğimi tam olarak bilemiyordum. Lise sonrası kamera arkası eğitimi almak için Akademi ıstanbul"da Radyo-Televizyon bölümüne girdim.

Çalışmaya ne zaman başladınız?

- Okul sırasında radyo programı yapmaya başladım. Bitince televizyonda Best TV"de sunuculuk yaptım. Sonra Sinyal diye bir trafik programı yaptım. Bir ajansa yazıldım ve 2001"de de oyunculuk hayatım başladı. Önce dizilere bölüm oyuncusu olarak gönderdiler. Sonra “Hayat Bilgisi” projesi geldi. Kendimi geliştirmek için o dönemde Müjdat Gezen Sanat Merkezi"ne yazıldım. Sonra Digitürk"te bir çocuk programı sundum. Ardından da “Yaprak Dökümü” dizisi işte... Bu sezon dizinin dördüncü yılı.

DUYGUSALLIK HAYATI ÇOK ZORLAŞTIRIYOR

“Yaprak Dökümü” çok dramatik bir dizi...

- Evet, herkes işini çok ciddi yapıyor. Ben de oynarken karakterin yaşadıklarını hissediyorum. Neyse ki o konaktan çıktığım anda bu depresif ruh hali bitiyor.

Leyla karakteri çok kırılgan. Siz de duygusal mısınızdır?

- Duygusalımdır ama Leyla daha sulugöz, üzüntülerini dışarıya daha fazla yansıtıyor. Ben daha mantıklı ve güçlü olma taraftarıyım.

Ailenizle aranız nasıl?

- Ben tek çocuğum. Kardeşlik duygusunu bilmiyorum ve o duyguyu dizide yaşıyorum. Benim için ilginç bir deneyim. Annemle babamla beraber yaşıyorum, tek çocuk olmaktan da, onlarla yaşamaktan da çok mutluyum.

Mutluluğun sırrı nedir size göre?

- Müzik CD"si almak, izlemek istediğim bir filmi ya evde ya sinemada izlemek, arkadaşlarımla buluşmak...

35'İMDE TAŞ GİBİ OLACAĞIM

Kendi bakımızına, güzelliğinize zaman ayırır mısınız?

- Kendine bakan kadınlara içten içe büyük hayranlık duyuyorum ve bunun özel bir yetenek olduğunu düşünüyorum. Güzelleşmeye gerçekten ciddi zaman ayırmak gerekiyor... Her şeye rağmen işimden dolayı kendime bakmaya çalışıyorum.

Neler yapıyorsunuz formunuzu korumak için?

- Spora mümkün olduğu kadar çok zaman ayırıyorum. Düzenli yoga ve yürüyüş yapıyorum. Evde koşu bandım var. Saçlarıma bakımlar, maskeler yapmaya çalışıyorum. Yaş ilerledikçe daha fazla bakım yapıyorum. Bu gidişle 35"imde taş gibi olacağım.

Bir panik başlamış anlaşılan...

- 22 yaşımda falan böyle değildim. Evet, bu yaşlarda panik başlıyor galiba. Aslında hayat öteki türlü çok keyifli, hiçbir şeye dikkat etmeden, bol bol yiyerek yaşamak. Ama sonuçta şunu anladım ki ben şişman olduğum zamanlarda mutlu olmuyorum.

Hiç kilo problemi yaşadınız mı?

- İki, üç sene öncesine kadar daha kiloluydum. Sonra beslenme uzmanına gittim ve eşzamanlı olarak yogaya başladım. Bu sayede dört-beş kilo verdim. O zamandan beri aynı kilodayım.

YAŞARKEN AŞKIN HAKKINI VERMELİ

Hayat felsefenizi nasıl özetlersiniz?

- Enerjik biriyimdir. Mesela arkadaşım gece arayıp çağırırsa hiç üşenmem, kalkar giderim. Ani kararlar almayı severim.

Gelelim aşk meşk konularına...

- Aşık olanca hayat daha da güzel gelir. Bu, aşkın klasik tarifidir. Aşk beni de aynen böyle etkiler... Tıkanırım, pek bir şey yiyemem hatta. Gelecekle ilgili endişelerim ortadan kalkar.

Birinden hoşlanınca, hislerinizi ona belli eder misiniz?

- Coşkumu belli ederim, ama tüm hissettiklerimi dışarıya vuramam.

Evliliğe nasıl bakıyorsunuz?

- Evliliğe karşı değilim.Yaşla mı ilgili bilmiyorum ama galiba öyle bir şeyin isteği duyuluyor. Ben de şimdi kendi evim, ailem olsun istiyorum. Bu arada bazıları hep bunun hayalini kurar, ben ise hep işimle ilgili hayaller kurardım. Eğer günün birinde doğru bir zaman olursa tabii ki evlenirim.

Ali ile evde zaman geçirmeyi tercih ediyoruz

Bir süredir Ali Sunal"la beraber olduğunuz biliniyor. Nasıl gidiyor ilişkiniz?

- Ali şimdi askerde, yakında terhis olacak. Güzel gidiyor ilişkimiz. ıkimizin de aynı işi yapması avantajlı bir durum. ılişki kafaca uyuştuğun biri olunca çok keyifli. Beraberken film seyretmek en büyük keyfimiz. Onun dışında arkadaşlarımızla buluşuruz, yürürüz, yemek yaparız. ıkimiz için de dışarıda olmaktansa evde zaman geçirmek daha iyi... Ünlü mekanlara pek gitmiyoruz. ıkimiz de Anadolu yakasında yaşıyoruz ve orada olmaktan çok mutluyuz. Avrupa yakasına ancak özel bir şey varsa geçeriz.HÜRRİYET