Mavi Marmara krizinin tırmanması ve Türkiye'nin diplomatik ilişkilerini en alt seviyeye çekmesiyle Ankara'dan ayrılmak zorunda kalan İsrail Büyükelçisi Gaby Levy, geride cevaplanmamış bir dizi soru bıraktı. Sözcü gazetesinin İstanbul'daki merkezine bir süre önce 2 saatlik "sır ziyaret" yaptığı ortaya çıkan Levy ile gazete patronlarının ne konuştuğu aydınlanmadı. Konuyla ilgili bir gazetede yer alan haberde sıralanan, gazetenin yayın politikasına ve ticari ilişkilerine yönelik suçlamalar da içeren sorular cevapsız kaldı.
 
İKİ SAAT KONUŞTULAR
 
İddiaya göre, Levi ile Akbaylar, 10 Kasım 2010'da, Sözcü gazetesinin Sefaköy'deki binasında bir araya geldi. Saat 12.00'de başlayan görüşme tam iki saat sürdü. Haberde İsrail Büyükelçisinin, İsrail'le gerginliğin tırmanmasından hükümeti sorumlu tutan yayınlar yapılmasını istediği de öne sürüldü.
 
Levy'nin "Hükümetin İsrail'in dostluğunu yitirmesi Türkiye'ye çok şey kaybettirir. Bunu duyurmanız lazım" dediği savunuldu.
 
MUSEVİ KAĞITÇI ARBEL
 
Gaby Levi'nin Sözcü'ye kağıt temininde yardımcı olabileceği mesajını verdiği de iddialar arasında yer aldı. Bundan sonra Akbaylar'ın Türkiye'deki kağıt ithali tekelini elinde bulunduran Ali Arbel ile eğlence mekanlarında birlikte görülmesi iddialara güç kazandırdı. İşadamı Arbel'in Levi ile de iyi ilişkiler içinde olduğu hatırlatıldı.
 
CEVAPSIZ SORULAR
 
Sözcü'nün patronu Burak Akbay ile "Gölge Adam" Ertuğrul Akbay, İsrail Büyükelçisi'nin ziyaretine dair açıklama yapmadı. İşte 'Gölge Adam'ın cevaplandırmak istemediği sorular:
 
* Levi ile gazetenin yayın politikası açısından bağlayıcılığı olan hangi konular görüşüldü?
 
* Gazete kağıdını nereden, hangi kanallar ve hangi şirketler vasıtasıyla alıyorsunuz?
 
* Görüşmeye aracı olan Arbel'in, gazetenin reklam alması ve kağıt masraflarının karşılanmasında oynadığı rol nedir?
 
 takvim