AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Türkiye"deki tüm gayrimüslim cemaat mensuplarını, ülkenin birinci sınıf, eşit ve hür vatandaşları olarak gördüklerini, bugüne kadar ortaya koydukları uygulamalar ve beyanların gösterdiğini bildirdi.

Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu"nun, “AK Parti"yi Hizbullah"la işbirliği yapmakla suçlayan ithamları” üzerine, Hürriyet gazetesi muhabirine beyanat vererek, “legal olması kaydıyla Türkiye"deki her türlü dernek, vakıf, cemiyet ve cemaatle diyalog içinde olmalarının tabii oluğunu” söylediğini hatırlattı. Bu bağlamda, gayrimüslim cemaatlerden verdiği örneklerden dolayı bazı yanlış anlama ve yorumların yapıldığını belirten Çelik, şunları kaydetti:

“Gayrimüslim vatandaşlarımızı rahatsız ve rencide edecek bir ifadem olmadığı gibi, böyle bir niyetimin de olmadığını öncelikle gayrimüslim cemaat mensuplarına ve tüm kamuoyuna bildirmek isterim. Ülkedeki tüm gayrimüslim cemaat mensuplarını, bu ülkenin birinci sınıf, eşit ve hür vatandaşları olarak gördüğümüzü, bugüne kadar ortaya koyduğumuz uygulamalar ve beyanlarımız göstermiştir. Ne benim, ne partimin, ne de hükümetimizin aksi bir tavrı ve uygulaması olmuştur. Yaptığım açıklama, tüm farklılıklarla, diyalog ve medeni münasebet içinde olmamızın, Türkiye"yi kucaklayan bir siyasi parti olmamızın gereği olduğunu örneklerle ortaya koymaya yöneliktir. Adı geçen gazetedeki haberin bu açıklamam çerçevesinde değerlendirilmesini saygılarımla arz ederim.”