CHP lideri Deniz Baykal'a Şanlıurfa'da çiftçi kadından şok eleştiri... Tarlada mercimek toplayan tarım işçisi kadın Baykal'a, "Size inanmıyorum, sözle pilav pişmiyor" dedi.

Tarım Kurultayı için Şanlıurfa'ya gelen ana muhalefet partisi Genel Başkanı Deniz Baykal, havaalanından şehir merkezine gelirken yolda bir tarlada çalışan tarım işçilerini ziyaret ederek, bir süre sohbet etti. Tarlada mercimek toplayan tarım işçisi bir bayan Baykal'a, "Size inanmıyorum, sözle pilav pişmiyor" diyerek tepki gösterdi.

Uçakla GAP Uluslararası Havaalanı'na inen Deniz Baykal'ı büyük bir kalabalık karşıladı. Partililerin slogan ve alkışları arasında seçcim otobüsüne binen Baykal, otobanda durarak tarlada çalışan bayanlarla sohbet etti. Bir süre bayanlara sıkıntılarını soran CHP Lideri Baykal, "Bayan arkadaşlarımız burada mercimek yolmaya çalışıyorlar. Fakat gördüğünüz gibi tarlada bir şey kalmış değil. Çünkü kuraklıktan dolayı bu sene verim düştü. Bu tarlada çok ciddi zarar var. Arkadaşımız tarım işçisi, toprağın ve tarlanın sahibi değiller, burada çalışıyorlar. Ama çok az bir mercimek var. Büyük sıkıntı içindeler onlarda. Kuraklık bu sene burayı çok kötü vurdu. Zaten sulama işleri de ihmal ediliyordu" derken tarım işçisi bir bayan araya girerek, Baykal'a tepki gösterdi.

Tarım işçisi bayan tepkisini şu ifadelerle dile getirdi:

"Hayır hayır, inanmıyorum size, lafla pilav pişmez. Babam sabahtan akşama kadar çalışıyor. Kardeşim fırında çalışıyor. 8 kardeşiz çalışıyoruz. Yevmiyemiz 14 YTL. Ekmek, domates falan yiyerek geçiniyoruz" diye tepki gösterdi.

CHP Lideri Baykal daha sonra otobüse binerek kurultay için şehir merkezine hareket etti.
İHA