Bazı kullanıcılar laptop batarya ömrünün, bilgisayarı aldıktan yalnızca bir sene sonra 15 dakika dayanabildiğinden yakınır. Bunun olağan bir durum olduğunu, herkesin aynı sorunu yaşadığını düşünür fakat önerilerimize uyarsanız laptop pil ömrünüz en fazla 1 saat kısalacaktır.

Her gün kullanılıyorsa günde bir defa tam olarak şarj edilmeli ve şarj tamamen dolduktan sonra kullanıma şarjda devam edilmeli. Genel olarak laptop bataryasından yakınanlar "%50 şarj olmasına rağmen hemen kapanıyor ve şarja %0 dan başlıyor." gibi şikayetlere sahiptir. Bunun nedeni bataryanızı yanlış kullanmanızdır. Bunu düzeltmeniz sözkonusu.

ÖRNEK KULLANIM: (Maddeler tek tek değil sıralı olarak yapılmalıdır!

Önceki akşamdan tam şarjlı olarak makinenizi kapatınız. Kullanılacağı günün sabahından itibaren şarj bitene kadar makinenizi pilden kullanın ve tamamen deşarj olana kadar şarja kesinlikle bağalamyın (Bilgisayar pil uyarısı verene kadar). Eğer %30 pil ömründe pil takarsanız %30 un altında kalan performansta kalıcı olarak önemli düşüş meydana gelecektir.Bilgisayar şarj isteği verdiği anda şarj kablosu takınız. O günün akşamına kadar pilde kullanıp ertesi güne kadar tekrar kullanmayacaksanız şarjdan alın.Ertesi gün sabah bilgisayarınızı tekrar pilinden kullanın ve pil uyarı verene kadar şarj kablosu bağlamayın.Eğer bilgisayarınız ile güç gerektiren iş yapmanız gerekiyor ve pilin bitmesinden endişe ediyorsanız şarj kablosunu hemen bağlamayın. Öncelikle pilinizi bilgisayarınızdan ayırın ve pilsiz olarak kullanın.Bataryanızın ince ayarlarını yapabileceğiniz bir program kullanın. Örnek olarak BatteryCareprogramını kullanabilirsiniz, Türkçe dil desteği bulunmaktadır.

Bu şekilde bir kullanımda normal ömrü 8 saat olan pil korunur ve 2 yıl sonrasında 6 saat olarak kullanıma devam edilir. Karma şarj durumunda tam şarjlı pil ömrü 8 ay sonra 5 dakikaya kadar düşebilecektir. 

Not: Bilgisayar bataryaları her durumda patlama riskine sahiptir. Doğru kullanımda bataryaların patlama tehlikesi de azaltılmış olabileceğini de önemle hatırlatalım.