İSTANBUL Beylikdüzü'nde, okullara gelir getirmesi için konulan langırt masaları bir müdürü yerinden etti. Müfettişler, inceleme için gittikleri 75. Yıl Cumhuriyet Lisesi'nde yolsuzluk iddialarıyla karşılaşınca, müdür Hasan Tan görevden alındı.

AKŞAM, ilçedeki 3 liseye, langırt masası konduğunu duyurmuştu. Haberin ardından langırt incelemesi yapan müfettişler, 75. Yıl Cumhuriyet Lisesi'nde 'ilginç' olaylarla karşılaştı.

- LABORATUVAR KAPALI AMA...: İncelemede, okulun fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarlarının, 3 bin TL'lik ödenek nedeniyle kapalı durduğu ama farklı ihtiyaçlar için para harcandığı belirlendi. Okul müdürü Hasan Tan ile yardımcılarının odaları ve öğretmenler odası için 14 bin TL'ye özel store perde alındığı tespit edildi. Rakamın abartılı olup olmadığı incelenecek.

- 4 TON MAZOT KAYIP:Bir diğer iddia ise mazotla ilgili. Dönem başında okula 8 ton mazot alındığı ama depoda 4 ton olduğu belirlendi. Tan'ın, 12 bin TL'lik kaybı, 'Geçen yıl 4 ton borçlu olduğumuz için faturaya 8 ton yansıttık' diye açıkladığı öğrenildi.

- İHALEDE TUHAFLIK: Bir diğer iddia ise servislere ilişkin. İddialara göre, Tan'ın göreve gelmesinin ardından okulun 10 yıllık servis şirketi değişti. İhale yapıldı. Normalde, ihale komisyonu üyelerinin çocuklarının da servisi kullanıyor olması gerekli. Ama, komisyon üyelerinden ikisinin okulla alakası olmadığı, diğerlerinin çocuklarının servisi kullanmadığı belirlendi. İhaleye katılan 2 şirketin 8 bin ve 12 bin TL bağış sözü verdiği ama paranın ödenmediği tespit edildi.

- BİR DE KİTAP KRİZİ: Müdürün, Milli Eğitim'in kaynak gösterdiği kitaplar yerine 2 yıldır kendi belirlediği kitapları sattırdığı da öne sürülüyor. İddialar nedeniyle soruşturma tamamlanmadan Tan görevden alındı. Langırt masası konulan Büyükşehir Hüseyin Yıldız Anadolu Lisesi ve Beşir Balcı Anadolu Lisesi'ne ilişkin soruşturmalar ise sürüyor.