BMW, Porsche, Bentley, Maserati darken Lamborghini de ilk SUV modeliyle karşımıza çıktı.

Bir süre önce resimleri internete düşen Lamborghini Urus, firma tarafından yapılan tanıtımla resmiyete kavuştu.

Sportif SUV düşüncesiyle geliştirilen Urus için ‘’Kaslı, çok atletik ama aynı zamanda çok zarif’’ tanımlanasını yapan Lamborghini, özellikle BMW X6’nın pazarını hedef alıyor. Bunu aracın tasarımında da görmek mümkün. Urus’un kabarık çamurlukları ve arkaya doğru daralan tasarımı BMW X6’yı andırıyor. Ön taraftan bakıldığında ise Lamborghini modellerinde görmeye alıştığımız geniş hava girişleri ve agresif tasarımlı farları göze çarpıyor.

LB736 kod adıyla lanse edilen Urus’un performans verileri hakkında net bir açıklama yapılmadı. Fakat aracında 600 beygirden fazla güç sunan 5.2 litrelik V10 motor ile donatılması bekleniyor. Konsepte uygun olarak çekiş sistemi de 4×4 olarak belirlenmiş. Yüksek gücüne rağmen Lamborghini bu aracı ‘‘her gün kullanılabilecek bir SUV’’ olarak nitelendiriyor. Fakat karbondioksit emisyonlarını düşürmek için önlerinde zor bir hedef olacak. Yine de Urus’un 2015’ten önce yollara çıkmayacağını düşünürsek Lamborghini mühendislerinin bolca zamanı var.

Aracın iç kısmı ise karbon fiber döşemelerle hazırlanmış. Belki ‘normal’ otomobillere göre fazla abartılı görünse de Lamborghini’lerde böyle tasarımlar görmeye alışkınız.

Lamborghini, Urus’un fiyatını da henüz belirlememiş. Fakat tahminler bu SUV’a sahip olmanın 200,000 – 250,000 dolar arasında bir bedeli olacağını söylüyor.