HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN

Mevcut Belediye Başkanı İlhami Ortekin"in açıklamalarına da cevap veren Ancın, “Geçen dönem belediyenin 120 oturumundan yaklaşık 40 oturumuna katılmadığım doğrudur. Ancak bunun sebebi Ortekin"in ortak akıla değil, ortağının aklına uyduğu içindir” dedi.
Aydın merkezde bulunan bir tesiste düzenlenen ve AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, MKYK Üyesi Semiha Öyüş, İl Başkanı Sadık Atay, Merkez İlçe Başkanı Hakkı Aslan, parti yöneticileri ile belediye meclis üyesi adaylarının da katıldığı toplantıda Ancın, Aydın"ın sorunlarını önem sırasına göre en kısa sürede çözeceklerini kaydetti.
Geçen hafta eşini kaybeden ve bu süreçte başta basın mensupları olmak üzere herkesin yoğun desteğini gördüğü için konuşmasına teşekkür ederek başlayan AK Parti Aydın Belediye başkan Adayı Mustafa Ancın, “Aydın"da şehircilik bakımından en önemli sorunların başında çevre yolu sorunu geliyor. Bunu da 18. madde uygulamasına takılmadan çözeceğiz. AK Parti olarak kesinlikle anlamsız projelerle uğraşmayacağız. Ve Aydın"da Lale Devri"ne son vereceğiz. Teleferik ve üst geçit bunların göstergesidir. Saman kağıtları ile vaatler yazıp 30 bin kişiye iş vaadinde bulunanlar daha önce de boş vaatler vermekten yargılanmıştır. Bu nedenle kimsenin boş vaatlere kanmasını istemiyoruz” dedi.
Toplantıda basın mensuplarının sorularını da cevaplayan AK Parti Aydın Belediye Başkan Adayı Mustafa Ancın, mevcut Belediye Başkanı ve DP Aydın Belediye Başkan Adayı İlhami Ortekin"in “Geçen 5 yıllık dönemde Belediye Meclisi"nin gerçekleştirdiği 120 oturumun 40"ına katılmayan Mustafa Ancın, bu şehri nasıl yönetecek” sözlerine de cevap verdi. 120 oturumdan yaklaşık 40 oturuma katılmadığının doğru olduğunu kaydeden Mustafa Ancın, “Başkanımız "Ortak akıl" dedi. Ancak hiçbir zaman belediye meclisinin aklına danışmadı. Üst geçit ve teleferik bizlerin gayri iradesi dışında yapıldı. Sayın Ortekin Belediye Meclisi"nin görüşlerine değer veren biri olsaydı, 120 oturumun hepsini de katılırdım. İlk dönemlerde belediyenin satılan gayri menkullerini ve kime satıldığını sordum. "Sen soru sormasını bilmiyorsun" dedi. Bu olaydan sonra Sayın Ortekin ile bir araya gelmekten bile imtina ettim. Yurt içi ve yurt dışı onunla hiçbir geziye bile katılmadım. Bugün ne kadar doğru yaptığımı görüyorum” ifadelerine yer verdi.